België neemt nieuwe wetgeving aan omtrent cateringmaterialen op evenementen

30-4-2019

Op vrijdag 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een nieuwe regelgeving goed voor de preventie van afvalstoffen en het ontmoedigen van het gebruik van wegwerpartikelen voor catering.
 
Evenementen, niet georganiseerd door de overheid
Vanaf 2020 is het verboden drank te serveren in wegwerpbekers, blikjes en petflesjes op alle evenementen. Van schoolfeesten tot grote festivals. Concreet betekent dit dat frisdranken kunnen aangekocht worden in glazen retourflessen of via een postmixsysteem getapt en aan de consument geserveerd worden in herbruikbare bekers. Hetzelfde geldt voor bieren die uit vaten of glazen retourflessen worden getapt en geschonken. Wanneer een organisator er toch voor kiest om wegwerpmaterialen aan te bieden zal hij deze materialenstroom voor 90% (95% vanaf 2022) moeten kunnen inzamelen. De bewijslast ligt bij de organisator.
 
Jarenlange ervaring en projecten hebben aangetoond dat dit NIET werkt door frontstage sorteerbakken te plaatsen. Dit systeem kan bijvoorbeeld slagen door te werken met een retoursysteem om de stroom backstage zuiver terug te krijgen.
 
Lees verder op de website van Eventplanner.nl.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers