Brexit update: aftreden May luidt nieuwe fase in

27-5-2019

Precies één dag na de Europese verkiezingen gaf ze aan op te stappen. Ze blijft nog aan tot 7 juni, om het bezoek van Trump nog in goede banen te leiden en tot er een opvolger is. De aankondiging volgde op het mislukken van het Brexit-overleg tussen Labour en de Conservatieven om er samen uit te komen en een meerderheid te halen in het Lagerhuis.

Het aftreden van May zet een streep door het streven van de Britse regering om het VK vóór de installatie van de nieuwe Europarlementariërs met een deal uit de EU te loodsen. De Brexit-soap gaat hiermee weer een nieuwe fase in tot 31 oktober. Wat betekent dit voor ondernemers? De kans op een no-deal en een keiharde Brexit is hiermee in ieder geval niet afgenomen. Daarom toch nog maar weer even herinneren aan wat je allemaal kunt doen ter voorbereiding.

Brexit: wat moest ik ook al weer doen?
Omdat de Brexit deadline naar 31 oktober is verschoven, ben je misschien vergeten wat je allemaal kan doen ter voorbereiding. Ca. 25% van de ondernemers heeft zich nog helemaal niet voorbereid! Kijk bij alle tips op hulpbijbrexit.nl of pak deze 13 praktische tips van ABN-AMRO er bij. Of kijk in dit handige stappenplan van de douane. Doe boven alles ook dé Brexit Impact Scan.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers