Cao TTB: dit is het loongebouw per 1 januari 2024

16-1-2024

Sociale partners in de Tentoonstellingsbranche, CLC-VECTA, CNV en FNV, bereikten vorige maand een akkoord over de verlenging van de Cao. Hoewel er nog geschreven wordt aan het Cao boekje, publiceren we, op veler verzoek, nu wel alvast het nieuwe loongebouw.
 
In onderstaand loongebouw is de loonsverhoging van 7,5% verwerkt. Aanvullend hebben we nog een wijziging gedaan in functiegroep trede 1 en 2 en functiegroep 2 trede 1 in verband met aanpassingen in het minimumloon. Naast een verhoging van het minimumloon met 3,75% kennen we door een wetswijziging vanaf deze datum namelijk een minimumloon op uurbasis in plaats van op maandbasis. Concreet betekent dit dat functiegroep 1 trede 1 nu het minimumloon is op basis van het aantal gewerkte uren in onze sector.  En in beide functiegroepen zijn de tredes vervolgens ‘opgetrokken’ en is een nieuwe trede toegevoegd.
 
Per 1 juli 2024 zal het minimumloon opnieuw worden geïndexeerd en mogelijk extra verhoogd. Uiteraard bekijken we dan welke aanpassingen er nodig zijn in het loongebouw evenals de jaarlijkse verhoging van vergoedingen voor gereedschap, werkkleding en BHV.


 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers