Congrex Holland BV ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet

02-11-2013

Eerder deze week berichtten we al over het faillissement van de in Amsterdam gevestigde Congrex Holding BV, nadat enkele weken daarvoor al de Zweedse tak van de internationaal opererende PCO omgevallen was. Over de positie van de andere lokale vestigingen was nog weinig duidelijkheid. Daar komt nu voor Nederland verandering in, want CongresWereld sprak met Jarno de Boer, Managing Director Congrex Holland BV.

In aansluiting op eerdere berichtgeving over het faillissement van Congrex Holding BV laat Jarno de Boer weten dat de Nederlandse tak van de PCO springlevend is. "Wij blijven operationeel, onze congressen lopen geen enkel ricico, onze portfolio ziet er erg goed uit, waarbij we alleen al alle congressen voor ESA (European Space Agency in Noordwijk) blijven doen", laat hij weten.

Faillissement Congrex Zweden deed ook Holding omvallen
Naar nu blijkt heeft het faillissement van Congrex Sweden de holding meegetrokken. Dit faillissement is mede ontstaan door de financiële manier van werken, waarbij op oneigenlijke wijze gebruik werd gemaakt van gelden van opdrachtgevers/congressen. Er werden hoog risico opdrachten aangenomen waarbij de PCO ook gevraagd werd garanties te geven. In Nederland wordt deze werkwijze niet gehanteerd. Jarno de Boer hierover: "Wij zorgen ervoor dat er altijd een stichting in het leven wordt geroepen, van waaruit het congres wordt georganiseerd. Deze stichting huurt ons als PCO in. Wij nemen dan ook geen enkel risico".

Toekomst Congrex Holland BV
Congrex Holland BV opereerde als zelfstandige BV onder de holding en betaalde daar een managementfee voor. Hierdoor kon ondermeer gebruik gemaakt worden van allerlei systemen, website en marketing. Volgens de Boer is de financiële situatie van Congrex Holland BV gezond en ziet de orderportefeuille er dermate goed uit, dat zij nu als zelfstandige entiteit verder gaan. Het is alleen nog niet duidelijk welke eigendomssituatie er gaat ontstaan. Jarno de Boer: "We proberen eerst rust te creeëren en laten aan al onze klanten weten dat hun congressen geen enkel risico lopen en dat wij onze werkzaamheden onverminderd zullen blijven voort zetten. In de toekomst zal bekeken worden of er een management buy out zal plaatsvinden (zoals bij Congrex UK is gebeurd) of dat er externe investeerders zullen komen. Maar gezien onze volle congresagenda voor de komende jaren zien wij de toekomst met vol vertrouwen tegemoet".

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers