Corona Stress hulp Counsellors

29-4-2021

Veel mensen ervaren angsten of paniek in deze onzekere tijd, de omgeving reageert heel heftig op de  gebeurtenissen zoals die nu plaatsvinden. Mensen worden ziek, sommigen verliezen misschien hun baan of mensen raken juist overspannen of overbelast omdat ze niet goed weten hoe om te gaan met deze situatie. Dat is heel zorgelijk.

Ook de Live Communicatie Banche is keihard geraakt door de Corona pandemie. Counselling Associatie Nederland (CAN) wil hun steentje bijdragen door de diensetn van hun counsellors op het gebied van psychosociale hulpverlening aan te bieden aan mensen die hier behoefte aan hebben.

Counselling houdt in: het aanbieden van psychosociale hulpverlening door middel van gesprekken aan mensen die het bijvoorbeeld “even niet meer zien zitten” of door omstandigheden vast zitten in hun denken, voelen of ervaren van emoties of daar niet goed mee om kunnen gaan. Hierdoor kunnen  tal van klachten optreden zoals:
  • angsten
  • paniek
  • depressieve gevoelens
  • piekeren
De counsellors van CAN zijn professioneel opgeleid en toegerust om mensen te ondersteunen door goed te luisteren naar de cliënt en hem/ haar beter te leren omgaan met bepaalde klachten waarbij het doel is dat de cliënt na de hulp zelf het leven weer goed kan oppakken. Maar ook is de counsellor een uitermate geschikt persoon voor mensen die  “gewoon even een luisterend oor” nodig hebben.

De CAN Counsellors werken belangeloos mee aan dit project. Je kunt de counsellor van jouw keuze benaderen door deze persoon een mail te sturen of te bellen.  Hierna kan dan een afspraak voor een gesprek gemaakt worden. Vanwege de geldende regels omtrent het corona-virus, vinden binnen dit project de gesprekken telefonisch, via beeldbellen, chat of e-mail plaats. Er wordt gevraagd in het kort te omschrijven wat jouw klacht is en waar je hulp voor wenst. Deze hele korte intake is nodig voor de counsellor om je gerichter te kunnen helpen. 

Normaal gesproken rekenen counsellors  een tarief per consult maar in deze, voor veel mensen, moeilijke tijd willen de counsellors van CAN binnen het kader van het project “Corona Stress Hulp Counsellors” de gesprekken gratis voor deze periode aanbieden. Mocht je toch een donatie willen geven, dan kan dit door een door jouw te bepalen bedrag  over te maken naar rekening NL89SNSB0783340583  ten name van Counselling Associatie Nederland (CAN). De CAN gaat het geld daarna schenken aan goede doelen op gebied van bijvoorbeeld hulp voor eenzame ouderen en jongeren met psychische problemen.
 
Klik hier voor de lijst van Corona Stress Hulp Counsellors voor een gratis gesprek.


 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers