De nieuwe pensioenwet komt er aan

08-7-2022

In de periode 2023 tot 2027 zullen alle werkgevers de overstap moeten maken naar een nieuwe pensioenregeling met de inwerkingtreding van de nieuwe pensioenwet. Er zijn verschillende initiatieven om werkgevers hierbij te helpen:

Werkenaanonspensioen.nl
Werkenaanonspensioen.nl is het platform over de nieuwe pensioenregeling, dat is opgesteld door sociale partners, de pensioensector en SZW. Je vindt hier stappenplannen met relevante informatie die je op weg helpen bij de transitie naar het nieuwe pensioen. Daarnaast biedt dit platform tijdslijnen, whitepapers en veelgestelde vragen en anwoorden. Ook kun je er gebruik maken van een toolbox met commmunicatiemiddelen om iedereen te informeren over het nieuwe pensioen.

Het Nieuwe Pensioen
VNO-NCW heeft ook een eigen voorlichtingswebsite onder de noemer van Het Nieuwe Pensioen om werkgevers te informeren over de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel. Je vindt hier bijvoorbeeld interviews met hun leden, webinars en blogs. Ook zijn hier podcasts te vinden waar in gesprek wordt gegaan met werkgevers, experts en andere betrokkenen over het nieuwe pensioenstelsel.

Namens werkgevers in de tentoonstellingsbranche is CLC-VECTA uiteraard actief betrokken bij de overgang van het bedrijfstakpensioenfonds Meubel naar het nieuwe pensioencontract. heb je hier vragen over, neem dan gerust contact op met Dineke Philipse, Beleidssecretaris, via dineke@clcvecta.nl of 0346 - 352 444.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers