Drank- en Horecawet gaat veranderen per 1 januari 2013

26-8-2012

Op 1 januari 2013 gaat de nieuwe Drank- en Horecawet in. Voor ondernemingen met een drank- en horecavergunning verandert onder andere het volgende:

  • Je hoeft geen nieuwe drank- en horecavergunning aan te vragen bij wijziging van de leidinggevende. Je hoeft alleen een melding te doen van de nieuwe leidinggevende. Er wordt één landelijk formulier (ook digitaal) voor deze melding vastgesteld. (Een afschrift en de ontvangstbevestiging van de melding moeten in het bedrijf aanwezig zijn)
  • Jouw drank- en horecavergunning kan worden geschorst of ingetrokken, als je binnen 1 jaar 3 keer betrapt wordt op het verkopen van alcohol aan jongeren onder de leeftijdsgrens (3 strikes out-maatregel).
  • Gemeenten krijgen het toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet. Nu houdt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) nog toezicht. Daarnaast krijgen gemeenten meer mogelijkheden om overmatig alcoholgebruik onder jongeren tegen te gaan.
  • Jongeren zijn strafbaar als zij alcohol in het horecabedrijf (of op straat) aanwezifg hebben. Niet langer is alleen de ondernemer strafbaar, maar ook de jongere zelf. Boete bij overtreding minimaal € 3,- en maximaal € 3900,-

Bron: Antwoordvoorbedrijven.nl en Koninklijke Horeca Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers