Een op de vier medewerkers standbouwbedrijven is inmiddels baan kwijt

18-8-2020

Medewerkers van standbouwbedrijven zitten door afgelaste beurzen al maandenlang thuis. Al meer dan een kwart van de werknemers in de sector is werkloos geworden en vermoedelijk loopt dat dit najaar op tot ruim de helft. Bovendien staan door bezuinigingen en faillissementen inmiddels 700 van de 2.500 medewerkers in loondienst op straat. Dit komt neer op zo’n 28 procent, meldt NU.nl.

"Wij verwachten dat per 1 oktober 52 procent van de banen in deze sector is verdwenen. Andere sectoren die hard zijn geraakt door corona, bijvoorbeeld de horeca, hebben nu weer wat omzet. Maar voor deze branche is het de komende tijd nog steeds minimaal", zegt Dineke Philipse in het interview met NU.nl.

Ook Riemer vertelt in een interview met BNR Zakendoen, een programma van BNR Nieuwsradio, dat de vooruitzichten voor het najaar erg mager zijn. De verwachting is dan ook dat bedrijven in deze branche dit jaar maar 20 tot 25 procent van de totaal verwachte omzet behalen. "Veel bedrijven moeten het doen met de omzet van januari en februari en hebben sinds maart geen factuur meer gestuurd", aldus Dineke.

Je leest het hele artikel van NU.nl hier. Luister hier naar het fragment van BNR Zakendoen.

Bron: NU.nl
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers