Euroshop 2011: de grootste Euroshop tot nu toe

03-3-2011

Euroshop 2011: de grootste EuroShop tot nu toe

Succesvolle afsluiting
Op woensdag 2 maart is in Düsseldorf ‘s werelds grootste vakbeurs, EuroShop 2011, afgerond. Meer dan 106.000 bezoekers reisden af naar de Messe Düsseldorf om meer informatie te verzamelen over producten, trends en concepten, partners te bezoeken en zaken te doen. De 2038 exposanten, afkomstig uit 53 verschillende landen, zijn zeer tevreden over de uitstekende contacten die zij hebben opgedaan tijdens de beurs.

Sterk internationaal karakter
“De EuroShop was dit jaar fenomenaal!” aldus Hans Werner Reinhard, adjunct-directeur van Messe Düsseldorf. Exposanten waren vooral onder de indruk van het internationale karakter van de EuroShop. Er waren bezoekers uit meer dan 90 verschillende landen over de hele wereld waarbij er vooral een positieve stijging van het aantal bezoekers uit Italië, Brazilië en de Verenigde Staten was.

Themagebieden
De segmentatie op de EuroShop met zijn vier onafhankelijke themagebieden, EuroConcept, EuroSales, EuroCIS en EuroExpo, pakte wederom goed uit. Het thema, dit jaar duurzaamheid, was voor het eerst een duidelijk terugkerend thema. Bezoekers zagen de groenste EuroShop ooit. Van energiebesparende koelingen en het gebruik van duurzame materialen voor de standinrichting, tot etalagepoppen en natuurlijk de energie besparende technologieën voor winkelverlichting.

EuroExpo
In het themagebied EuroExpowerden bezoekers verrastmet bijzondere en aansprekende stands die getuigen van de hoge mate van creativiteit van deze sector. Een van deze stands was die van JMT Rental Services. JMT liet de stand ontwerpen door studenten van de HBO-cursus ‘Corporate Architecture-Szenographie-Messebau’ in Keulen. De stand bestond uit een boomconstructie met, in het inwendige van de boom, een mystieke ruimte. Licht- en klankwerelden brachten een stemming teweeg, die zowel bezoekers als gastheren inspireerde tot gesprekken. De stand was dan ook dé ontmoetingplaats voor de internationale expobranche. Naast JMT Rental Services waren van de CLC-VECTA leden ook Expo Display Service, Feijen SP, Modul, Salespromotor, Syma-System en Wit Design present bij Euroshop 2011.

Euroshop 2014
De volgende EuroShop wordt gehouden van 15 tot en met 19 februari 2014. De volgende EuroCIS wordt gehouden van 28 februari tot en met 1 maart 2012.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers