Goede vrijdag 2012: verplichte vrije dag of niet?

20-3-2012

Hoe zit het ook al weer?
Op 6 april 2012 is het Goede Vrijdag. Zowel lagere als hogere scholen, overheidsinstellingen en gemeente- en provinciehuizen zijn gesloten. Maar hoe zit het nou ook al weer? Is Goede Vrijdag een verplichte vrije dag of niet?

Het antwoord is: nee, je bent als ondernemer niet verplicht op Goede Vrijdag je onderneming te sluiten of je werknemers vrij te geven. Goede Vrijdag - waarop de dag dat Jezus werd gekruisigd wordt herdacht - is alleen een verplichte vrije dag voor sectoren waarin ambtenaren werkzaam zijn zoals scholen en gemeentehuizen. Daarom zijn winkels, zakelijke dienstverleners en ook banken over het algemeen gewoon open. Ook de effectenbeurzen sluiten niet.

Hoe zit het met de andere (feest)dagen?
Met de zon die lekker schijnt en de lange weekenden die eraan komen dankzij Tweede Paasdag en andere vrije dagen, begint je personeel nu volop met het maken van plannen voor lange weekendjes weg. Check in het artikel Wanneer ben ik wettelijk verplicht mijn personeel vrij te geven op welke momenten je werknemers recht hebben op een vrije dag.

Bron: MKB Servicedesk

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers