Gratis online scholing met de ‘NL leert door subsidie’

01-12-2020

Bij- en omscholing en ontwikkeling is belangrijk voor behoud van werk. De coronacrisis, maar ook technische ontwikkelingen en digitalisering, zorgen ervoor dat banen veranderen. Mocht je de NOW2 en NOW3 aan hebben gevraagd, ben je bovendien als werkgever verplicht je werknemers te wijzen op scholing en ontwikkeling. Het kabinet geeft daarom in 2021 € 200 miljoen uit voor omscholing en ontwikkeling middels de ‘NL leert door’ subsidie voor werknemers, ZZP’ers, ondernemers en werkzoekenden.
 
Scholing
14 opleiders hebben op dit moment van de overheid ‘NL leert door subsidie’ gekregen. Met deze subsidie kunnen deze opleiders kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen aanbieden. Om een cursus of training te volgen, hoef je je alleen maar aan te melden bij een opleider die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af.
Het gaat om de volgende opleiders: Om je te helpen bij het zoeken naar een geschikte cursus of opleiding is er vanaf 1 december een zoekmachine beschikbaar via Hoewerktnederland.nl en vind je het aanbod op de websites van de opleiders. Vaak kun je al direct beginnen en is er geen specifieke voorkennis nodig. In de meeste gevallen ontvang je een certificaat of diploma.
 
Loopbaanadvies
Vanaf 1 december 2020 zijn er ook weer kosteloos loopbaanadviezen beschikbaar. Als je jezelf wilt bij- of omscholen, maar je weet niet goed waar je moet beginnen, is het handig om gebruik te maken van het gratis loopbaanadvies. De loopbaancoach helpt jou de goede richting op en kan je begeleiden in je keuze. Iedereen tussen de 18 en 65 jaar kan een ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn nu in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar. In de vorige periode waren de beschikbare trajecten snel vergeven, dus wacht niet te lang!
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers