Hart van Zuid bij Ahoy gaat nieuwe fase in

20-11-2020

De eerste grote mijlpaal van Hart van Zuid was de oplevering van Zwemcentrum Rotterdam. De tweede was het nieuwe Theater Zuidplein met vestiging van de Bibliotheek Rotterdam. De derde zal nog dit jaar het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) zijn. De ontwikkeling van Hart van Zuid gaat nu een nieuwe fase in waarin definitief plaats komt voor een bioscoop, horeca en parkeergarage. Deze week zijn de contracten getekend tussen de ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, Pathé, Ballast Nedam Parking en projectontwikkelaar Epicurus. In februari 2020 werd al een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de realisatie van een hotel. Leisure krijgt daarmee een volwaardige plek binnen de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.
 
Leisureplot
Het leisureplot maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Het gebied rond Zuidplein wordt het bruisende stadscentrum voor Rotterdam-Zuid. Meer levendigheid en een beter en langduriger bezoek aan het gebied zijn doelstellingen binnen de ontwikkeling. De komst van vrijetijdsvoorzieningen zoals de Pathé bioscoop en de nieuwe horeca geeft extra aanleiding om Hart van Zuid te bezoeken. Een bezoek aan bijvoorbeeld Winkelcentrum Zuidplein of een wandeling in het Zuiderpark is straks goed te combineren met een filmpje pakken en een etentje. Door de ligging vlakbij het metro- en busstation en niet ver van de A15 zijn de voorzieningen goed bereikbaar met het OV en de auto. In de te bouwen garage komen ruim 600 parkeerplaatsen. Naar verwachting start de bouw van Pathé medio 2023.
 
Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: “Dit is geweldig nieuws. Er lag een complexe opgave met diverse stakeholders. De coronapandemie heeft de situatie zeker niet vergemakkelijkt. In een tijd dat het verre van vanzelfsprekend is om dergelijke risico’s aan te gaan, geloven wij in het lange termijn perspectief voor dit gebied en investeren we hierin. We zijn dan ook meer dan verheugd dat de samenwerking tussen de diverse partijen tot bloei is gekomen en we nu echt aan de vooravond staan van een geweldige boost voor Rotterdam-Zuid.”


 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers