Helft van de bedrijven in de eventbranche laat prijzen dalen

15-5-2013

Uit een indicatieonderzoek van EventBranche.nl onder vele tientallen branchegenoten kwam een helder beeld naar voren: een kleine 50% van de bedrijven is tov 2008 met de prijs van hun product of dienst gedaald.

EventBranche.nl deed de afgelopen weken onderzoek naar de prijsdaling/prijsstijging in de eventbranche. Directe aanleiding voor het onderzoek waren de vele geluiden over prijsvechten in de eventbranche. Vele tientallen bedrijven vulden op anonieme wijze de enquete in. Niet alleen kwam daar uit dat bijna 50% t.o.v. 2008 in 2013 de prijzen heeft laten dalen, er kwam ook een vrij helder beeld over het percentage waarmee dat gebeurde.

Van de bedrijven die hun prijzen lieten dalen gaf bijna 2/3 aan dat de prijsdaling in de afgelopen 5 jaar zo'n 10 tot 25% bedroeg. Ruim 15% gaf aan dat hun prijzen zijn gestegen. Van die groep gaven 8 van de 10 respondenten aan dat de prijsstijging maximaal 10% was.

Veel meer over dit onderzoek en een vergelijking met de gemiddelde budgetdalingen van eventmanagers in het komende EventBranche Magazine.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers