In 2020 honderdduizend nieuwe banen in vrijetijdssector

06-6-2012

De samenwerking tussen overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen leidt in Nederland tot een stijgend aantal binnen- en buitenlandse (zakelijke) gasten. Gastvrij Nederland creëert hiermee in 2020 honderdduizend extra banen. Onder andere de komst van buitenlandse kenniswerkers, die vaak hoge eisen stellen aan de kwaliteit van hun leefomgeving, leidt tot nieuwe en aantrekkelijke voorzieningen. Dit draagt bij aan een sterk regionaal woon- en werkklimaat.

Jaarlijks verdient de gastvrijheidseconomie 35 mld. euro. De 50.000 bedrijven in deze sector geven op dit moment aan 400.000 mensen een baan, 4 procent van de totale werkgelegenheid in Nederland.

De gastvrijheidsector is een randvoorwaarde voor het floreren van de andere (top)sectoren van de Nederlandse economie. In een groot aantal regio’s in het land zijn tal van projecten en programma’s die gericht zijn op een meer duurzame ontwikkeling van de gastvrijheidseconomie in samenwerking met andere sectoren. Deze projecten verbinden ondernemers in de sector met ondernemers uit o.a. natuurontwikkeling en natuurbeheer, kunst en cultuur, detailhandel, vastgoedontwikkeling, voeding en wonen. Goede samenwerking met de (decentrale) overheden is essentieel om deze kansen te benutten. Gastvrij Nederland vraagt het Rijk om randvoorwaarden te scheppen waardoor alle betrokkenen kunnen excelleren.

Bron: Nieuwsbrief MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers