Kennis werkgevers over WKR nog steeds niet op orde

20-11-2017

Ondanks dat de werkkostenregeling nu al bijna drie jaar verplichte kost is, lopen veel werkgevers nog steeds een fors risico op naheffingen. Dat blijkt uit de voorlopige onderzoeksresultaten van de test die BDO tijdens haar Landelijke Actualiteitendagen uitvoert. Van de 20 vragen wordt slechts de helft door mee dan 50% van de werkgevers juist beantwoord. De hoogste score wordt bereikt als gevraagd wordt hoe de personeelsvereniging werkt. Liefst 78,8% van de ondervraagden beantwoordde de vraag juist. Echter ook een kleine 20% van de werkgevers denkt dat kerstpakketten onder de werkkostenregeling, onder voorwaarden nog steeds belastingvrij zijn.

Een derde van de werkgevers weet niet wanneer zij een vergoeding of verstrekking moeten aanwijzen als eindheffingsbestanddeel en loopt daardoor een fors risico op een naheffing en boete. De omvang van de mogelijke naheffing wordt door verreweg de meeste werkgevers ook schromelijk onderschat.

Definitieve resultaten
Het onderzoek loopt de komende weken nog door. In december hoopt BDO de definitieve resultaten bekend te maken. Je kunt deze dan downloaden van de site, samen met het vernieuwde whitepaper 'De Werkkostenregeling 2018'. In december wordt overigens ook de evaluatie van de werkkostenregeling van het Ministerie van Financiën verwacht.

WKR-test
Weet je voldoende van de werkkostenregeling? Test je kennis middels de WKR-test.

Meer informatie
De dienstverlening van BDO op het gebied van de werkkostenregeling is uniek en uitgebreid. Bezoek bijvoorbeeld de BDO-workshops Werkkostenregeling of laat BDO samen met jou een onderzoek doen naar de werkkostenregeling binnen je organisatie. Ook kun je je inschrijven voor de Landelijke Actualiteitendagen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de specialisten van BDO.

Bron: BDO Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers