MKB-Nederland en VNO-NCW doen oproep aan hun leden

19-3-2020

MKB-Nederland en VNO-NCW vragen hun leden om te blijven kijken naar de opties om toeleveranciers, onderaannemers, zzp’ers, huurders of transporteurs te helpen die het momenteel zwaar hebben. Zo kun je als onderneming bijvoorbeeld coulance betrachten bij – onder meer – levertijden en -momenten, het begrip 'overmacht' toepassen, alternatieve goederen leveren, en gebruik maken van boetebeding of (gespreide) betalingstermijnen. ‘Ook rondom huren en aflossing zijn er mogelijkheden elkaar door deze zware tijden te helpen. Verder kunnen sommige projecten soms naar voren worden gehaald nu bepaalde partners minder werk hebben’, leggen de twee ondernemersorganisaties uit.

‘Er gebeuren momenteel prachtige dingen in het land waarbij ondernemers elkaar helpen. Van uitstel van huurbetalingen tot het leveren van mondkapjes aan de zorg tot uitstel van aflossing door de banken. Grote bedrijven als Heineken en Shell tot de winkelier om de hoek: allemaal kijken ze hoe ze elkaar kunnen helpen en dat is mooi om te zien,’ aldus de ondernemersorganisaties.

Toch adviseren MKB-Nederland en VNO-NCW om wettelijke betaaltermijnen niet te verlengen zonder goed overleg, ook al laat de steun van bijvoorbeeld het UWV soms even op zich wachten.  

Bron: MKB-Nederland
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers