MKB-Nederland roept op tot een soepele uitvoering van steunmaatregelen

17-3-2020

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, liet in een uitzending van Goedemorgen Nederland van WNL weten dat hij vindt dat het kabinet goede stappen zet voor ondernemers, maar doet beroep op een soepele uitvoering van deze steunmaatregelen. Bijvoorbeeld door controles achteraf te laten plaatsvinden in plaats van vooraf. "Nieuwe regelingen maken kost onnodig tijd. Uniformiteit en snelheid zijn nu van het grootste belang nu het zo hard gaat. Nederland staat er goed voor met de rijksbegroting en gelukkig hebben we -zoals minister Hoekstra ook al zei- diepe zakken door de goed draaiende economie om permanente schade te voorkomen", aldus Vonhof.
 
Ook deed de voorzitter in de uitzending een oproep aan ondernemers om elkaar te helpen: "Grote bedrijven kunnen soms sneller betalen of toeleveranciers ondersteunen. Dat gebeurt ook en je ziet de mooiste dingen gebeuren nu. Het is echt schouder aan schouder," volgens Vonhof. 
 
Jacco Vonhof noemde als een ander belangrijk punt de versoepeling van de bijstandsregeling voor zelfstandigen (Bbz). Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regeling en Vonhof denkt dat gemeenten daarnaast bijvoorbeeld lokale belastingen zouden kunnen uit stellen, waaronder toerismebelasting en de OZB. Bovendien vertelt hij in de uitzending dat hij het belangrijk vindt dat payrollers en uitzendkrachten niet vergeten worden: "Zij moeten net zo goed gebruik kunnen maken van alle regelingen die er zijn."
 
Bron: MKB-Nederland
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers