ONL roept concerns en verhuurders op tot corona-solidariteit met ondernemers

25-3-2020

Nu voor veel ondernemers de markt volledig is stilgevallen, is het belangrijk dat concerns en verhuurders zich solidair tonen met de kleine ondernemer. Door juist nu samen te werken en elkaar tegemoet te komen, kan voorkomen worden dat financieel gezonde bedrijven omvallen. Ondernemersorganisatie ONL roept daarom concerns en winkelverhuurders op tot coulance en solidariteit.
 
De media berichtten vorige week over een groot concern dat abrupt zijn betalingstermijnen verlengde, om zo wegvallende verkopen door de coronacrisis te compenseren. Dit opmerkelijke besluit maakte veel los, bij ONL stroomden veel verontwaardigde reacties van ondernemers binnen. Daarnaast ontving ONL noodkreten van winkeliers die tegen huurachterstanden aanlopen en geen gehoor vinden bij hun verhuurder.
 
‘Het noodmaatregelenpakket van de overheid biedt ondernemers financiële ruimte in deze coronacrisis. Maar dat geld staat logischerwijs niet onmiddellijk op de bankrekeningen van ondernemers die nu het water aan de lippen staat. Daarom doen wij deze dringende oproep aan concerns en verhuurders: ga in gesprek met je huurder of leverancier en zoek naar een passende oplossing om samen weerstand te bieden aan deze crisis. Juist nu zijn samenwerking, coulance en solidariteit belangrijk. Hanteer de menselijke maat’, aldus Hans Biesheuvel van ONL.
 
Op de website www.onl.nl/corona is informatie te vinden over ondernemen tijdens de coronacrisis.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers