RI&E voor TTB bedrijven uitgebreid

13-7-2020

Om ervoor te zorgen dat werknemers gezond en veilig kunnen werken, moet iedere werkgever een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) opstellen. Met de RI&E en het bijbehorend plan van aanpak kun je gestructureerd de risico’s aanpakken en zo de kans op arbeid gerelateerde gezondheidsklachten en ongevallen tot een minimum beperken. Werkgevers moeten de RI&E aanpassen als de omstandigheden in de organisatie veranderen. De RI&E moet dus altijd actueel zijn en nieuwe risico’s, zoals het coronavirus, horen daarom ook thuis in de RI&E. Als werkgever moet je immers maatregelen treffen om mogelijke besmettingen op de werkplek te voorkomen.
 
Om werkgevers in de Tentoonstellingsbranche daarbij te helpen is de branche RI&E onlangs uitgebreid met een COVID-19 vragenlijst. Met deze vragenlijst kun je de meest belangrijke aandachtspunten inventariseren en bij knelpunten de juiste maatregelen nemen om het werken, ook met de risico’s van het COVID-19 virus, zo veilig mogelijk te houden. De extra vragenlijst kan dus worden beschouwd als een verdiepende RI&E, die ook met de reguliere RI&E in de rie-manager kan worden samengesteld tot één plan van aanpak. Onderwerpen die aan bod komen in de COVID-19 vragenlijst zijn bijvoorbeeld: hygiëne op de werkplek, contact met klanten en/of leveranciers, vervoer van personen, psychosociale arbeidsbelasting in relatie tot covid-19, thuiswerken en de rol van de leidinggevende.
 
Deze vragenlijst is een mooi zetje in de rug om aan de slag te gaan met (het actualiseren van) je RI&E. Via deze link, kom je in de online branche RI&E voor Tentoonstellingsbedrijven, welke mogelijk wordt gemaakt door sociale partners in de tentoonstellingsbranche.  
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers