Schema loonkostensubsidies 2019: geactualiseerde versie beschikbaar

17-1-2019

Veel werkgevers weten niet welke subsidiemogelijkheden er zijn via gemeenten en centrale overheid en wanneer zij voor hun werknemers recht hebben op deze regelingen. Daarom bundelt onze kennispartner BDO de meest voorkomende subsidievormen voor verschillende doelgroepen in het schema loonkostensubsidies 2019.

Regelingen om werkgeverskosten te verminderen
Voor specifieke groepen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt heeft de overheid – bijvoorbeeld door middel van loonkostenvoordelen – het voor werkgevers financieel aantrekkelijker gemaakt om deze mensen in dienst te nemen. De Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) heeft de in het verleden bestaande premiekortingen vervangen en er bestaan nu ook nieuwe subsidiemogelijkheden voor medewerkers met een salaris op of rond het minimumloon. Er zijn dus verschillende subsidiemogelijkheden waarmee werkgevers de kosten van hun werknemers kunnen verlagen.

Het komt echter nog regelmatig voor dat werkgevers subsidiemogelijkheden laten lopen of niet weten dat er subsidiemogelijkheden zijn. Dit heeft met name te maken met de complexiteit van de regelingen en het feit dat er jaarlijks ook nieuwe subsidiemogelijkheden worden gecreëerd, of bestaande regelingen worden aangepast. Vaak blijkt dat door het stapelen van deze verschillende mogelijkheden een aanzienlijk deel van de werkgeverskosten kan worden terugverdiend! Wanneer werkgevers zich willen verdiepen in de beschikbare regelingen en mogelijkheden, loopt een groot aantal echter vast. Daarom bundelen de Loon- & premieheffing specialisten van BDO de meest voorkomende subsidievormen voor de verschillende doelgroepen in dit schema.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers