Speciaal fonds ter ondersteuning van de vakbeursindustrie in Duitsland

26-11-2021

Speciaal Beursfonds
De federale en deelstaatregeringen ondersteunen de vakbeursindustrie in Duitsland met een nieuw speciaal fonds. Dit is bedoeld om de kosten te dekken die organisatoren maken ter voorbereiding van beurzen met het risico dat een evenement vanwege Corona wordt afgelast. Het doel is om beursorganisatoren prikkels te geven om beurzen in Duitsland te organiseren en te laten plaatsvinden zoals gepland, zoals het federale ministerie van Economische Zaken medio oktober aankondigde.
 
Met het speciale fonds kunnen evenement gerelateerde kosten tot 600 miljoen euro worden gedekt. De federale overheid zorgt voor het geld, terwijl de staten verantwoordelijk zijn voor het verwerken van aanvragen en het doen van betalingen. In het geval dat een beurs wordt afgelast vanwege de pandemie, kan maximaal 80 procent van de evenement gerelateerde kosten die hierdoor worden gemaakt, worden gedekt door het fonds. Het maximale vergoedingsbedrag is acht miljoen euro per gebeurtenis. Bedrijfs- en personeelskosten, huur, gebruik van goederen en ingehuurde dienstverleners zijn gedekt.
 
Evenementen met een geplande uitvoeringsdatum tot 30 september 2022 zullen hiervoor in aanmerking komen. De beurs of tentoonstelling moet vooraf worden aangemeld op het centrale online platform www.sonderfonds-messe.de. Inschrijven kan vanaf 25 oktober 2021. Dit fonds stimuleert zo beursorganisatoren om vooruit te komen in hun planning.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers