Stimuleringsfonds maakt Utrecht extra aantrekkelijke congresbestemming

11-10-2011

Met de introductie van het Stimuleringsfonds Utrecht maakt het Utrecht Convention Bureau (UCB) van Toerisme Utrecht het voor congresorganisatoren nu nog aantrekkelijker om de stad Utrecht te kiezen als congresbestemming voor wetenschappelijke internationale associatiecongressen.

De introductie van het nieuwe stimuleringsfonds past in de strategie van de gemeente en de provincie om Utrecht meer op de kaart te krijgen als locatie voor wetenschappelijk internationale, meerdaagse associatiecongressen. “Met onafhankelijke ondersteuning bij bidprocedures en site-inspecties hadden we al een uniek instrument in handen waardoor bidboeken kunnen worden geproduceerd en site-inspecties gefinancierd”, licht accountmanager Monique André de la Porte van het Utrecht Convention Bureau toe. “Het Stimuleringsfonds voorziet bovendien in een financiële bijdrage in de congreskosten, en is daardoor een extra stimulans om voor Utrecht te kiezen.” Om voor het fonds in aanmerking te komen, dient het congres aan een aantal voorwaarden te voldoen zoals een minimaal aantal congresdagen en (buitenlandse) deelnemers.

Het Utrecht Convention Bureau heeft als doel de stad Utrecht te promoten als (inter)nationale congresbestemming. Hiertoe ondersteunt het UCB initiatiefnemers van wetenschappelijk internationale congressen om hun Europese of Mondiale congres naar Utrecht te krijgen. Dit doen zij via het congresstimuleringspakket. Het pakket bestaat uit kosteloos advies over het onderbrengen van grotere en kleinere bijeenkomsten in Utrecht. En ook advies over marketing, promotie, eventuele subsidies en coördinatie van presentaties. Daarnaast beschikt het UCB over het bidfonds en nu dus ook over een Stimuleringsfonds. Alle diensten van het UCB zijn kosteloos en het UCB voert als neutrale en onafhankelijke partner haar activiteiten uit.

Voor vragen en aanvullende informatie kun je contact opnemen met Monique André de la Porte, accountmanager van het Utrecht Convention Bureau via +31 (0)30 - 236 00 35 of m.andredelaporte@toerisme-utrecht.nl.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers