Tijdelijk werken over de grens

25-5-2020

Sinds de coronatijd worden er meer grenscontroles uitgevoerd, maar deze zijn per land anders geregeld. Wij hebben de regels over het uitreizen naar België en Duitsland en inreizen naar Nederland voor je op een rijtje gezet:

België
Sinds 19 maart 2020 geldt er een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland. Er wordt gecontroleerd of het verbod wordt nageleefd, maar deze controles zijn niet structureel. 

Voor grensarbeiders is het mogelijk om van en naar België reizen. Goederenvervoer is ook toegestaan. Let op: er kan worden gevraagd naar een bewijs van het reisdoel. Hiervoor is een document van de opdrachtgever of werkgever voldoende.

Het verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland in elk geval tot en met 8 juni 2020. Via onderstaande links vind je meer informatie over: Duitsland
Duitsland heeft inreisbeperkingen ingesteld voor alle buurlanden, maar de grens met Nederland is nog open. Via onderstaande links vind je meer informatie over: Ook zijn de toegangsvoorwaarden voor personen die naar Nederland willen reizen sinds 19 maart 2020 verscherpt. Het gaat hierbij om een inperking voor alle niet-noodzakelijke reizen van personen vanuit derde landen naar Europa en geldt niet voor EU-burgers. Meer informatie hierover vind je op de site van de Rijksoverheid.

Bron: SVB
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers