Toename aantal benodigde ruimtes bij evenementen in 2013

13-12-2013

Waar in 2012 de meeste zakelijke opdrachtgevers van De Nieuwe Liefde hoofdzakelijk de Grote of Kleine Zaal boekten voor een congres of symposium, is in 2013 een verschuiving te zien naar méér ruimtes per evenement.

Twee van de belangrijkste trends zoals voorspeld voor 2013 waren de toename van kleinschalige evenementen en meer interactie tussen sprekers en gasten. Nu teruggeblikt wordt op het afgelopen jaar zijn bij congres- & evenementenlocatie De Nieuwe Liefde deze trends duidelijk zichtbaar in de cijfers.

Meerdere ruimtes
De vraag naar meerdere ruimtes per evenement is in 2013 bij De Nieuwe Liefde gestegen met bijna 50% ten opzichte van 2012. Daarnaast is het totaal aantal evenementen in hetzelfde jaar gestegen met zo’n 20%. 'We kunnen dus terugkijken op een zeer geslaagd jaar. De meeste congressen & symposia hadden programmaonderdelen verspreid over meerdere zalen waardoor de interactie en betrokkenheid groot was. In evaluaties met opdrachtgevers hoorden we vaak terug dat door deze interactie het beoogde doel van het evenement beter bereikt werd', aldus Maria Grob, Hoofd Zaalverhuur van De Nieuwe Liefde.

Middagworkshops, creatieve sessies, meet-en-greets, parallelsessies en interactieve masterclasses: er blijkt meer en meer aandacht voor kleinschaligheid en interactie. Een ontwikkeling die zich in 2014 lijkt voort te zetten.

Bron: High Profile Events

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers