Verplichte negatieve COVID-testuitslag voor Duitsland

06-4-2021

Duitsland heeft per 1 april Nederland aangemerkt als hoog risicogebied en daarom geldt vanaf 6 april, voor bijna alle deelstaten, dat mensen die in Duitsland gaan werken, een negatieve COVID-test moeten kunnen overleggen van maximaal 48 uur oud. Uitzondering hierop is als je op doorreis bent of als je goederen en/of personenverkeer vervoert en dit korter dan 72 uur duurt. Deze uitzondering moet je wel kunnen aantonen, door bijvoorbeeld een document waarop staat dat je op doorreis bent.

Er zijn 3 typen certificaten toegestaan voor de testuitslag (zowel op papier als digitaal), de PCR-test,  de PoC sneltest en ook onder toezicht gemaakte zelftests, bv bij werkgevers. De certificaten moeten ook in eigen land goedgekeurd zijn en moet, volgens de federale wet, in het Engels, Duits of Frans zijn. Nederlandse testuitslagen worden ook in het Engels verstrekt.

Ook is er met deze regel een nieuwe aanmeldingsplicht bijgekomen. Wie Duitsland inreist, moet zich registreren via www.einreiseanmeldung.de. Ook hier gelden uitzonderingen, bij een verblijf van minder dan 24 uur of vervoer van goederen en of personen als het minder dan 72 uur duurt is dit niet nodig. 
 
Controles op deze nieuwe regels worden uitgevoerd door de Bundespolizei en zullen steekproefsgewijs worden gehouden op alle Duitse wegen.
 
De regels voor quarantaine blijven ongewijzigd en de huidige Nederlandse regels en adviezen (zoals het advies over ontraden van niet-noodzakelijke reizen) blijven ongewijzigd.
Op een rijtje welke documenten je op dit moment nodig hebt als je in Duitsland gaat werken: 
  •  A1 verklaring
  • Aanmeldingsbericht Douane (volgens MiLoMeldV wetgeving)
  • Laatste loonstrook (volgens MiLoMeldV wetgeving)
  • Duits arbeidscontract (volgens MiLoMeldV wetgeving)
  • Kopie laatste salarisbetaling (volgens MiLoMeldV wetgeving)
  • Negatieve COVID-testuitslag (max. 48 uur oud)
  • Aanmeldingsdocument einreisdeanmeldung.de


 
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers