Energie en Water

Het energieverbruik reduceren en vergroenen is een stap waar iedereen beeld bij heeft. Wie is er de afgelopen jaren niet zelf bezig geweest met het terugdringen van zijn of haar eigen energieverbruik?

Energie

Waar het op sommige andere gebieden nog zoeken is naar wat nu precies de volgende stap is, zijn er bij dit onderdeel een aantal hele concrete stappen die je kunt nemen:

  • Stap over op groene stroom;

  • Wek je eigen stroom op: zonnepanelen. Veel locaties hebben aardig wat m2 dak en kunnen soms niet alleen zichzelf, maar ook omliggende bedrijven voorzien van stroom.

Maar er zijn nog een paar andere mogelijkheden:

  • Verlichting op sensor waar mogelijk, bijvoorbeeld toiletten, trappen, gangen.

  • Greening by IT. Wellicht een onverwachte hier, maar soms is ICT een grote stroomverbruiker binnen een bedrijf. Zeker als alle data nog inhouse opgeslagen worden op eigen servers. Shared service centra of cloud services zijn oplossingen waarbij je data extern maar veilig worden opgeslagen. Het stroomverbruik van die shared service centra is per GB data lager door schaal- en efficiencyvoordelen. Daarnaast is het ook goed te kijken naar het stroomverbruik van je apparaten – oude schermen en computerkasten kunnen soms tot 150% meer stroom verbruiken dan nieuwere versies.

Ook hier is meten weten. In het NZCE document – dat zich voornamelijk richt op venues -  vind je goede tips hoe dat op te zetten en bij te houden, zodat je meteen ziet wat het je oplevert.

Water

Naast energie kan je ook op water enorm besparen. Warm water kost daarnaast ook nog eens energie, dus iedere besparing daarop is een dubbele winst. De Made Blue Foundation is een initiatief dat hotels en bedrijven helpt met waterbesparing én die besparing doneert aan waterprojecten.

 

 


 

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers