REIZEN & verblijven

Reizen en overnachten levert een forse CO2 voetprint op. De invloed van een organisator of locatie op deze component is beperkt. Vandaar dat deze emissie op dit moment nog niet meegeteld hoeft te worden in scope 3 bij het berekenen van een Event Carbon Footprint! Laten we het daarom links liggen? Dat zeker niet. Want een kleine positieve verandering hierin kan al grote – positieve – gevolgen hebben.

Wat kan je dan wel doen?

  • Kies een locatie die goed bereikbaar is met het OV en promoot dat. Geef gasten die gebruik maken van het OV een extraatje.

  • Kies bij incentives voor bestemmingen die goed bereikbaar zijn met alternatief vervoer ten opzichte van het vliegtuig.

  • Heb je te maken met internationale gasten? Faciliteer de reis van luchthaven naar hotel of locatie op een duurzame manier.

  • Blijven je gasten overnachten? Raad hotels aan die een duurzamer ondernemen / een duurzaamheidslabel hebben.

  • Meer mensen in één auto draagt ook bij aan minder uitstoot. Voor sportevenementen en festivals is er al een carpoolapp, Slinger. Deze is met name gericht op evenementen met 10.000+ bezoekers. Toogether (abonnement nodig!) is ook een app die zich op carpoolen richt.

  • Bij bedrijfsevenementen wordt soms het vervoer al centraal geregeld, met bijvoorbeeld bussen. Doe je dat nog niet? Wellicht een overweging, zeker als je een elektrische bus regelt!

Ook hier geldt: communicatie is key. Laat in je communicatie weten waarom je deze aanbevelingen doet, betrek je gasten in je streven naar duurzamer organiseren en maak het ze makkelijk om die duurzamere keuze te maken!

Als je werkzaam bent in de eventbranche, komt het ook voor dat jezelf onderweg bent of moet/mag overnachten. Een aantal van bovenstaande tips kan je zelf ook toepassen. Daarnaast kan je denken aan:

  • Ontkom je niet aan een vliegreis? Je kan je Co2 uitstoot compenseren via Trees for all.
  • Gaan er collega's naar hetzelfde event? Ga carpoolen, is nog gezelliger ook!
  • Zoek een hotel dichtbij de eventlocatie, zodat je 's ochtends geen taxi of auto nodig hebt. En vijf minuten frisse lucht is best lekker om de dag mee te starten.

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers