10 nuttige push meldingen via je event app

12-2-2014

Om je deelnemers op de hoogte te brengen van wat er gebeurt op je event, zijn berichten via je app een efficiënt kanaal. Houd wel twee voorwaarden in het oog: zorg dat je berichten relevant zijn en dat ze op het juiste moment worden verstuurd.

Anders werken die push berichten alleen maar storend. Hier zijn 10 meldingen die je deelnemers zeker nuttig vinden.

1. Aankondiging van de sessies
Laat weten waar en wanneer een volgende sessie start. Als deelnemer verwacht je dat en waardeer je dat. Je hoeft niet meer in je papieren programma te kijken hoe laat je in welke zaal moet zijn om je favoriete spreker te horen.

2. Wedstrijden
Een wedstrijd zet je deelnemers aan om je event app te gebruiken. Dus een melding over de start of het verloop van de wedstrijd is zeker nuttig. Maar overdrijf hier niet, want dan werken die meldingen op de zenuwen.

3. Check in Rewards
Stuur een melding over de verrassingscadeautjes die je deelnemers krijgen als ze ergens inchecken. Zo stimuleer je deelnemers om naar de verschillende locaties van je evenement te gaan.

4. Aankondiging van ontbijt, lunch of diner
Als deelnemer is het altijd handig om te weten 'when dinner is served'.

5. Polls
De meeste mensen nemen graag deel aan een poll. Dus een poll pushen via je event app is zeker nuttig. Vooral als je dat doet tijdens een sessie en als je spreker aan de slag gaat met de resultaten van die poll. Relevanter kan je niet zijn.

6. Scores geven
Push meldingen met de vraag om sprekers te evalueren en te quoteren hebben hetzelfde effect als polls. Je betrekt je deelnemers maximaal bij je event. Bovendien krijg je kostbare feedback over je sprekers en kan je onmiddellijk evalueren of je investering in die ‘keynote’ heeft gerendeerd.

7. Weersvoorspelling
Zelfs al zijn de weersomstandigheden niet zo gunstig (kans op file, vertragingen met het openbaar vervoer,…) toch stellen je deelnemers deze berichten op prijs. Ze voelen dat je oprecht bezorgd bent en appreciëren dat.

8. Aankondigingen van sprekers
Laat, in de aanloop naar je event, weten welke sprekers je verwacht. Zo engageer je al op voorhand je deelnemers.

9. De potentiële match om mee te netwerken
Stel, je bent op een evenement. Plots krijg je een melding dat de persoon die je graag zou ontmoeten, bij jou in de buurt staat. Ook die persoon krijgt een melding van jouw aanwezigheid. Jullie ontmoeten elkaar en hebben meteen een gespreksonderwerp: de melding. Dat is toch fantastisch, niet?

10. Welzijn en veiligheid
Wat te doen in geval van nood? Breng je deelnemers ook via de app op de hoogte van veiligheidsvoorschriften, nooduitgangen en EHBO-posten.

Bron: Eventplanner.be / nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers