Bakwagens mogen drie jaar langer zero emissiezone in

25-3-2024

Bakwagen.jpg

 

Gemeenten en brancheorganisaties hebben gezamenlijk besloten om eenmalig een aanpassing te doen in de toegangsregels tot de zero-emissiezones (ZE-zones) voor Euro 6 bakwagens (N2 en N3 voertuigen meer dan 3500kg.)

Er is besloten dat bakwagens met een Datum Eerste Toelating (DET) van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019 automatisch tot 1 januari 2028 een ontheffing krijgen voor de ZE-zones. Dit zorgt ervoor dat deze voertuigen drie jaar langer de zero-emissiezones kunnen betreden dan eerder werd voorgesteld. Ondernemers hebben hierdoor langer de tijd om de overstap naar zero-emissie transport te maken of hun bedrijfsvoering aan te passen.

Vanaf 1 januari 2025 mogen gemeenten zero-emissiezones voor stadslogistiek invoeren. Een ZE-zone is een gebied waarin alleen uitstootvrije bestel- en vrachtauto’s (bedrijfsauto’s) mogen rijden.

Zero-emissiezones zorgen voor minder CO2-uitstoot en een schonere lucht. Dat is beter voor het klimaat en voorkomt overlast van goederenvervoer, wat uiteindelijk zorgt voor een betere leefomgeving.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers