Bedrijfsuitje met vleugje sex: terecht ontslag?

01-8-2013

Een bijzondere zaak: een manager van Dela die in de uitnodiging van het bedrijfsuitje een aanvullend en vrijblijvend programma aanbiedt: op eigen kosten, naar de Wallen. De rechter vond dit voldoende aanleiding voor ontslag.

Volgens werkgever Dela heeft de manager hiermee zijn plichten als werknemer 'veronachtzaamd' en is hij roekeloos met de belangen van Dela en haar medewerkers omgegaan, waardoor een ernstige vertrouwensbreuk is ontstaan. Volgens de website uitspraken.rechtspraak.nl werd het aanvullende programma aangekondigd in dezelfde mail waarin ook de uitnodiging van het reguliere programma was vervat. Een fragment uit die mail:

Ondeugd op de Wallen
Omdat ik dan toch in Amsterdam ben, ga ik daarna privé nog even door. Voor degene die dat nu al weten dat zij ook zin in meer hebben kunnen zich vrijwillig aansluiten bij [R.] en mij voor avond “Ondeugd op de Wallen”. Dit valt buiten de teamdag en vraagt een bijdrage van EUR 35,- per persoon. Let op! Dit is echt buiten het programma, puur een privé aangelegenheid en de titel “Ondeugd op de Wallen” doet wat vermoeden. Overigens biedt het programma voldoende voor vrienden én vriendinnen…. Meer geef ik niet prijs?.

In het dossier op uitspraken.rechtspraak.nl is vervolgens te lezen: Zeven medewerkers hebben aan het aanvullend programma deelgenomen. Het programma hield in dat de medewerkers één voor één geblinddoekt een ruimte zijn binnengevoerd zonder te weten wat hen te wachten stond. 'Bij binnenkomst in de ruimte kwamen twee halfnaakte vrouwen voor en achter tegen de medewerkers aan staan, waarbij met een nat washandje hun handen werden gewassen. Vervolgens werd een striptease-act opgevoerd door een aantal vrouwen. Voor de drie vrouwelijke medewerkers was er een mannelijke stripper aanwezig. Daarna werden er door de vrouwelijke strippers erotische lapdances uitgevoerd, waarbij de strippers zich volspoten met slagroom en de medewerkers verzocht werden de slagroom van hun naakte lichamen (borsten) af te likken.' (uit het verzoekschrift)

Dela is medio april 2013 van de activiteit, die op 13 januari heeft plaatsgevonden, op de hoogte geraakt door een medewerker die niet bij de activiteit aanwezig is geweest. Dela is van mening dat de handelwijze van de manager buitengewoon ongepast en ongewenst is. In zijn functie dient hij een voorbeeld te zijn voor zijn personeel en door het organiseren van een activiteit met een hoog gehalte aan seksualiteit heeft hij zich onmogelijk gemaakt en afbreuk gedaan aan het gezag dat hij als manager moet hebben. Dat bleek voor de rechter afdoende om het contract te laten ontbinden.

Bron: Eventbranche.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers