Beurs van Berlage draagt 15 mln euro bij dankzij 24 meerdaagse congressen

03-2-2014

Het afgelopen jaar is voor de Beurs van Berlage naar eigen zeggen zeer succesvol geweest. De omzet steeg voor het derde jaar op rij aanzienlijk. Ruim 300.000 bezoekers bezochten het monument aan het Damrak, ruim 10% meer dan het jaar daarvoor.

Ook het aantal evenementen steeg explosief, ongeveer 1 op de 4 internationale congressen in Amsterdam vindt nu plaats in de Beurs van Berlage. 'De 30.000 internationale congresbezoekers betekenden een impuls van 15 miljoen euro voor de Amsterdamse economie. Voor 2014 lijken de vooruitzichten nog gunstiger. Veel prachtige congressen en evenementen staan al weer geboekt. De Beurs van Berlage profileert zich als de ultieme ontmoetingsplek in het hart van Amsterdam, dat heeft geleid tot een explosieve groei van onder andere internationale congressen. Met liefst 24 meerdaagse congressen en bijna 30.000 deelnemers, vindt nu 1 op de 4 internationale congressen in Amsterdam plaats in de Beurs van Berlage. Een geweldig resultaat, ook voor de stad', aldus commercieel manager Michiel Lindenbergh. 'Een congresganger besteed ca. 500 euro per dag in de stad, een impuls van ruim 15 miljoen in de stedelijke economie.'

Recordaantal bezoekers
In 2013 is een record van ruim 300.000 bezoekers genoteerd. Naast de congressen en evenementen kwamen er bijna 100.000 bezoekers voor de van Gogh tentoonstelling. Ook het café aan het Beursplein en de kantoor- en werkplekken trekken steeds meer mensen. De Beurs van Berlage is volgens algemeen directeur Marcel Schonenberg uitgegroeid tot een 'bruisend ontmoetingscentrum waar 7 dagen per week activiteiten zijn'.

Nieuw café-restaurant
In 2014 opent de Beurs van Berlage een nieuw café-restaurant aan het Damrak, in het voormalige Schipperscafé. Ook komen er een aantal aanpassingen aan het gebouw om de Beurs opener en toegankelijker te maken. Zo zal de hoofdentree verbeterd worden en komt in het souterrain een nieuwe tentoonstellingsruimte.

2014 zeer veelbelovend
Voor het komende jaar zijn al ruim 20 internationale meerdaagse congressen definitief geboekt en stevent de Beurs van Berlage af op 40.000 internationale congresgasten. Thomas van der Zee, salesmanager: 'We bieden iets extra's. Naast de verhalen van het gebouw en al die duizenden gasten bieden we perfecte service. Van hotelreserveringen tot diner, we regelen het allemaal.'

Bron: Eventbranche.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers