Beurs van Berlage het centrum bij de troonswisseling

03-5-2013

Tijdens deze bijzondere Koninginnedag waren er in Amsterdam veel feestvierders, hulpdiensten en (inter)nationale pers aanwezig. De Beurs van Berlage werd ingericht als het officiële internationale perscentrum. Ongeveer 1.100 journalisten registreerden zich en maakten gebruik van de ingerichte persruimte in de Effectenbeurszaal.

Op twaalf schermen werden de live videobeelden vertoond om iedereen op de hoogte te houden van alle gebeurtenissen. Journalisten verwerkten alle informatie, deden verslag, filmden, interviewden en zendden alles via het glasvezelnetwerk de hele wereld over.

Opening perscentrum: ‘alles is perfect geregeld’
Na een lange voorbereiding samen met de Gemeente Amsterdam, RVD, Politie en verschillende persdiensten werd het perscentrum op 28 april geopend door minister-president Rutte, burgemeester Van der Laan, Eerste Kamervoorzitter de Graaf en Grootmeesterr Hennis van het Koninklijk huis. Het perscentrum was voorzien van een lounge, honderden werkplekken, live videostream van gebeurtenissen in de stad en gratis WiFi glasvezelverbinding. 'Alles is perfect geregeld. Het eten, de internetverbinding, de banken om te loungen: het is heel prettig werken hier!' aldus de enthousiaste Argentijnse journaliste Losada tegenover het AD. Iets verderop vertelde Eelco Bosch van Rosenthal voor het NOS Journaal ondertussen over 23 politiescenario’s. 

Politie verzamelplaats en uitvalsbasis
Ook was de locatie de verzamelplaats en uitvalsbasis voor alle politieagenten die werkzaam waren in het centrum. De Grote Zaal was ingericht als groot personeelsrestaurant, ontspanningsruimte en briefinglocatie. Een groot scherm met live beelden vanuit de stad hielden de duizenden agenten op de hoogte van wat er op dat moment gebeurde.

Publieksfunctie
Naast deze twee officiële functies was de Beurs van Berlage ook toegankelijk voor het publiek. Bedrijfsleider Jan Plat: 'Het Beurs van Berlage Café aan het Beursplein stroomde snel vol, het mooiste om te zien was dat mensen echt verrast waren door het interieur en blij waren even te kunnen zitten na het lange wachten op de Dam'. Daarnaast waren de tentoonstellingen 'Van Gogh; My Dream Exhibition' en 'Onze Koningin' ook geopend.

Bron: Eventbranche

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers