Beursorganisator Joop de Looze overleden

05-2-2014

Afgelopen zaterdag is Joop de Looze overleden. Dit laat zijn familie en ICEM, International Company Exhibition Management, weten. Joop de Looze is de organisator geweest van onder andere de BioVak-beurs in Zwolle en de AGF-Totaal.

In het in memoriam laat men weten dat Joop zaterdag 1 februari is heen gegaan. 'Nog vol ideeën, plannen en strijdlust was zijn tijd gekomen.' Ook wordt gerefereerd aan Joop zijn enorme werklust. 'Niet kletsen maar werken' was vanaf het begin van zijn carrière zijn motto.

De Looze had eerst een loopbaan in de wijn- en delicatessenhandel. Daarna ging hij beurzen organiseren; eerst antiekbeurzen, daarna zette hij in 1980 een wijn- en delicatessenbeurs op poten. Hier kwam hij in contact met de aardappel-, groente- en fruithandel en werd, mede dankzij contacten met het toenmalige Vakblad AGF, de vakbeurs AGF-Totaal gestart. Na de eerste editie in Hilversum in 1981 groeide de beurs uit tot een internationaal evenement dat er mocht zijn. De AGF-Totaal 2003, is de laatste beurs die onder zijn regie werd georganiseerd.

Na zijn pensionering ging Joop door. In 2008 begon hij met de vakbeurs BioVak. Dankzij zijn onvermoeibare en innovatieve inzet, ook tijdens zijn ziekte, werd deze succesvolle beurs dit jaar in januari voor de zevende keer gehouden.

Bekijk hier het In Memoriam. Op vrijdag 7 februari wordt er in besloten kring afscheid van Joop de Looze genomen.

Het bestuur, de directie en medewerkers van CLC-VECTA wensen zijn familie, vrienden en ICEM-collega's veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bron: TuinbouwCommunicatie

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers