Brainfood: meer energie tijdens vergaderingen

17-1-2014

Congresdeelnemers bij Postillion Hotel Utrecht Bunnik die het nieuwe concept Brain Food hebben gebruikt, zeggen met meer energie het congres te verlaten dan waarmee ze gekomen zijn. Erik-Jan Ginjaar,  General Manager Postillion Hotel Utrecht Bunnik, noemt het nieuwe concept nu al een succes.

'We waren in Bunnik de eersten die continu slagroomsoesjes en andere hapjes boden bij vergaderingen. Vorig jaar wilden we dat aanbod gezonder maken en zijn met een diëtiste gaan praten. Het programma met energizers en gezond voedsel dat we hebben ontwikkeld, werkt.'

Energiedip
96 procent van de vergaderingen begint terwijl de deelnemers precies in hun energiedip zitten: een uurtje na hun ontbijt. Wij bieden hapjes die de snelle suikers neutraliseren en daar langzame suikers voor in de plaats bieden.'

'Om 9.30 serveren we de eerste energizer: een noten-abrikozenbal gedoopt in chocola. Pure chocola werkt direct in de hersenen. Vervolgens in de ochtend verder notenbrood, kokosmakronen, bananenmuffins en studentenhaverkoekjes.'

Notenbal
'Na 10.30 moeten gasten de notenbal niet meer eten, anders lusten ze geen lunch. Zo nauw luistert het programma. We moeten onze gasten goed voorlichten. Het mooie is wel dat ze er ook voor kunnen kiezen onderdelen van Brain Food te gebruiken en verder aan het 'normale' menu vast te houden.'

'Het lunchbuffet bestaat uit fruit, boekweitpannekoekjes en speltcrackers. Vooral geen boter, zelfs de omega-3 margarines zijn echt ongezond. In de middag serveren we dan vers, jong fruit. Te rijp fruit is gegist en dan zijn de langzame suikers plotseling weer snel. Om 15.00 uur zijn er groentesmoothies. 's Avonds ten slotte geven we crudité, groentechips en gevulde komkommer. Belangrijk is dat er zo weinig mogelijk gefrituurds op tafel komt.'

Productiever
90 procent van de vergadergasten in Bunnik geeft aan met meer energie weg te gaan dan ze gekomen zijn. Trainers kunnen zo hun training in een halve dag geven, waardoor mensen productiever zijn. Belangrijk is volgens Ginjaar dat het Brain Food programma wat bewerkelijker is vanwege het brede aanbod, maar niet duurder. Ook voor gasten zijn de vergaderarrangementen niet duurder geworden.

Bron: Misset Horeca

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers