Burgemeester Aboutaleb en sous-chef Kevin Fan vallen in de prijzen

22-1-2013

Donderdagavond 17 januari won Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, de Infuential Award. Hiermee is hij betiteld als meest invloedrijke persoon van het afgelopen jaar in de regio Rijnmond. De titel Jong Rotterdams Kooktalent ging naar sous-chef Kevin Fan van het bekende Rotterdamse restaurant Asian Glories. People’s Business, het tweedaagse netwerkgala van het Beurs-World Trade Center,  verbreekt met het aantal deelnemende exposanten en alleen al op de eerste dag een toename van 22% in bezoekersaantallen records.

Rijnmond Business Influential Award
De Infuential Award is een prijs die wordt vergeven door het zakenmagazine Rijnmond Business en die jaarlijks tijdens het People’s Business Network Event in Beurs-WTC wordt uitgereikt. In de periode van oktober tot en met half december 2012 heeft een onderzoek plaatsgevonden. Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb kreeg de meeste stemmen en werd het vaakst op nummer 1 genoemd door de lezers en de bezoekers van de door Rijnmond Business georganiseerde netwerkenevenementen. Herman den Blijker won vorig jaar de Influential Award 2011 en reikte de prijs dit jaar uit aan de burgemeester.

Jong Rotterdams Kooktalent 2013
People’s Business heeft in samenwerking met ZEGRO en Unilever Food Solutions tijdens het evenement voor het eerst een kookwedstrijd georganiseerd. Een selectie (sous)chefs tot en met 35 jaar heeft tijdens People’s Business kleine gerechten bereid. Uiteraard konden bezoekers meegenieten. Kevin Fan won met zijn ‘Crunchy-soft prawnrol met lotusrijst’ de titel ‘Jong Rotterdams Kooktalent 2013’. Andere finalisten waren Jonathan Daane Bolier van Blender (doradefilet, licht gepekeld, hangop van boerenyoghurt en limoen, haringkuit, gepofte quinoa en ingelegde knolselderij), Edwin Kooi van Allure (Ton sur ton van eend, gerookt, gekonfijt, kaantjes, met witlof, vijg en specerijen), Daniël Braun van La Stanza (bonbon van Langoustine, meloen, Pata Negra en eendenlever). De vakjury bestond onder andere uit meesterkok François Geurds, chef van restaurant Ivy. Ook bezoekers stemden mee.

People’s Business Network Event
Het netwerkgala People’s Business ging op woensdag 16 januari groots van start met een opening door Ivo Opstelten, Minister van Veiligheid en Justitie. Het gala wordt georganiseerd door het Beurs-World Trade Center en is een begrip binnen de regio Rijnmond. Met een focus op netwerken, samenwerken en elkaar versterken, vormt People’s Business een mooie aanleiding om in het nieuwe jaar relaties te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen. Jaarlijks trekt People’s Business meer dan 4.000 bezoekers. Ondernemend Rijnmond treft elkaar in ontspannen sfeer. Het netwerkgala is tevens Nieuwjaarsbeurs, een grote diversiteit aan bedrijven presenteert hun aanbod. Zowel individueel als in groepsverband, zoals in het CHIO Stroodorp, op het Ridderkerkplein, het Rotterdam Topsport paviljoen, het WTC-plein, het Horecaplein en het Bouwplein. Verder werd er werd er dit jaar afscheid genomen van John Kimmel als Voorzitter van het Comité van Aanbeveling. Hij wordt opgevolgd door Mark Koolen, directeur bedrijven Rotterdam Centrum bij ABN AMRO Bank. Tot slot wordt er jaarlijks een goed doel gesteund. Dit jaar werd er weer een bedrag van duizenden Euro’s voor Make-A-Wish Nederland ingezameld door de bezoekers en exposanten.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers