Congrex Holding failliet, onduidelijkheid over locale vestigingen

29-10-2013

Congrex Holding, de in Amsterdam gevestigde moedermaatschappij van professionele congresorganisator Congrex, is failliet verklaard na niet meer aan haar verplichtingen te hebben kunnen voldoen. Waarnemers concluderen dat de onderneming te veel vertrouwde op de te verwachten inkomsten. Een ontmoeting met de schuldeisers staat gepland voor 4 december a.s. Het is in dit stadium onduidelijk wat dit betekent voor de dochterondernemingen, maar er wordt gesuggereerd dat het gehele bedrijf mogelijke verliezen heeft die tussen de € 10 - 15m liggen. Ook Congrex Germany is inmiddels failliet verklaard.

Management buy-out Congrex UK
Congrex UK is al eerder door het management team onder leiding van Congrex Group COO Rob Harrison overgenomen. Het bedrijf gaat verder onder de nieuwe naam Contendam. Alle twintig stafleden blijven in dienst bij de PCO en het bedrijf behoudt haar beide vestigingen in Londen en Glasgow. Harrison: "We hebben de afgelopen jaren grote veranderingen gezien in de congresindustrie, met name bij de associaties. Die verwachten meer flexibiliteit en maatwerk bij het organiseren van bijeenkomsten die exact invulling geven aan de doelstellingen van de associatie. Om hier effectief aan tegemoet te komen is een meer consultatieve aanpak nodig. Wij geloven dat dit het best bereikt kan worden door een meer onafhankelijke operatie die sneller reageert op veranderingen in de markt. We hebben de mogelijkheid gegrepen om een nieuw type van consulterende PCO’s te ontwikkelen, die de traditionele waarden van een PCO gebaseerd op een persoonlijke aanpak combineren met een moderne aanpak van flexibel werken met verschillende experts en consultants, om zo optimaal te kunnen voldoen aan de specifieke behoefte van elke klant."

Lokale vestigingen Congrex
Van de overige lokale vestigingen van Congrex - waaronder Congrex Hollland in Amsterdam - is op dit moment nog onduidelijk wat de situatie is. Worden ze ook meegetrokken in het faillissement van de holding, of zullen ze er in slagen een eigen pad te kiezen, zoals bijvoorbeeld in de UK is gebeurd. Zodra meer over Congrex Holland bekend wordt, stellen we je daarvan op de hoogte.

Geschiedenis
Congrex In 1982 werd in Stockholm Congrex AB opgericht. Dit Zweedse bedrijf vestigt in Amsterdam haar eerste dochteronderneming, Congrex Holland BV o.l.v. Quirine Laman Trip, dat congresmanagement aanbiedt. Een jaar later wordt Congrex lid van IAPCO (International Association of Professional Congress Organisers), en van ICCA, (International Congress and Convention Association). In 1983 krijgt Congrex haar eerst langdurige opdracht voor de organisatie van de bijeenkomsten van ESA (European Space Agency) in Nederland, een zakelijke relatie die nog altijd actief is. Vervolgens introduceert het in eigen beheer ontwikkelde IT-systeem voor congresmanagement en breidt de internationale activiteiten uit. In 1997 wordt de eerste website geïntroduceerd: www.congrex.com. Vanaf 2005 worden lokale PCO's overgenomen in ondermeer Londen, Glasgow, Stockholm, Caracas, Panama, San José, Brussel, Basel, Kopenhagen en Berlijn. Vanaf 2010 opereren alle bedrijven onder dezelfde naam met dezelfde huisstijl waar op dit moment rond de 350 medewerkers werken.

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers