Coronakredietregelingen ook te gebruiken voor herstelinvesteringen

23-6-2021

De KKC (kredieten tot 50.000 euro), BMKB-C (tot 1,5 miljoen euro) en GO-C (tot 150 miljoen euro) regelingen zijn vooral ingezet om bedrijven snel van financiering te voorzien om hun rekeningen mee te betalen. Maar de regelingen zijn er ook om herstelinvesteringen te doen. Bijvoorbeeld voor kredieten ten behoeve van investeringen in vaste activa, heropbouw van voorraden- en debiteurenposities en het terugbrengen van leverancierskrediet naar een gebruikelijke termijn. Ook worden de regelingen verlengd tot en met 31 december 2021.
 
Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): Voor ons economisch herstel is het belangrijk dat zij zo snel mogelijk weer terug kunnen groeien naar de omzet en winst van vóór corona. Daarom hebben we uitgezocht of we de coronakredietregelingen die we opgezet hebben om de harde klappen op te vangen ook voor de herstelfase kunnen gebruiken, en dat kan voor meerdere doelen. Ik roep ondernemers op om bij hun financiers na te gaan of ze hiervoor in aanmerking komen.”
 
Voor de garantieregelingen KKC en BMKB-C kunnen mkb-ondernemers, behalve bij banken, ook terecht bij 22 non-bancaire financiers. Momenteel wordt onderzocht of ook de GO-C regeling kan worden opengesteld voor non-bancaire financiers.

Bron: Rijksoverheid.nl
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers