Deadline inschrijven UBO’s niet uitgesteld

18-3-2022

Elke natuurlijke persoon die de uiteindelijke eigenaar is van, of zeggenschap heeft over, een Nederlandse rechtspersoon (zoals een stichting, vereniging of niet-beursgenoteerde bv/nv), moet zich vóór uiterlijk 27 maart 2022 inschrijven in het UBO register. Lees hier het bericht dat we daar eerder over schreven. Doel van het register is het tegengaan van financieel-economische criminaliteit, zoals witwassen, terrorismefinanciering en belastingontduiking, door transparant(er) te maken wie achter de juridische entiteiten zit.
 
Omdat er zorgen zijn over de privacy en de (daaraan verbonden) veiligheid van familiebedrijven en DGA’s en hierover ook een zaak loopt bij het Hof van Justitie van de Europese Unie, hebben MKB-Nederland en VNO-NCW al meermaals gepleit voor uitstel. Ook de Tweede Kamer voelt daarvoor. Maar het Ministerie is niet van plan de deadline voor inschrijving uit te stellen. Zorg dus dat je snel aan de slag gaat met de inschrijving, de bestuurlijke boetes zijn niet mals!

UBO-opgave doen: zo werkt het

Bekijk in dit filmpje de ervaringen van andere mensen die UBO's van hun organisatie moesten inschrijven.


Of zie dit schematische overzicht van de UBO-opgave:
UBO-register.png
Let op: Wijzigingen in UBO-gegevens moet je doorgeven in een UBO-opgave, binnen 7 dagen nadat ze van kracht geworden zijn.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers