Eerste rapporten Net Zero Carbon Events

10-1-2024

Eind 2023 publiceerde Net Zero Carbon Events (NZCE), het globale initiatief om tot duurzame organisatie van evenementen te komen, de eerste zeven best practice en methodologie documenten. Deze publicaties bevatten veel praktische handreikingen om zelf aan de slag te gaan met het duurzamer organiseren van evenementen.

Deze zeven documenten zijn geproduceerd door werkgroepen binnen NZCE die zich focussen op de zes prioriteiten zoals vorig jaar in hun Roadmap gedefinieerd: Energie (venue), Productie & Afval, Logistiek, Reizen en Accommodatie, Food en Food Waste en Meten en compenseren. Onderstaand de linkjes naar de rapporten:

Smart Production & Waste Management Guidance Document

Venue Energy Guidance Document

Logistics Guidance Document

Food & Food Waste Guidance Document

Travel & Accommodation Guidance Document

Carbon Offsetting Guidance Document

Measurement Guidance Document

Alexander Alles, executive director van de Joint Meetings Industry Council (JMIC), de gastheer van het Net Zero Carbon Events-initiatief voor de industrie: “De expertise binnen de werkgroepen is van het hoogste niveau: senior operations- en duurzaamheidsexperts van evenementen organisatoren, locaties en dienstverleners over de hele wereld. We willen graag al die collega’s uit de sector bedanken die het hele jaar actief zijn geweest bij het ontwikkelen van de methodologieën die we nu hebben vrijgegeven.”

 

Net Zero Carbon Events wordt ondersteund door CLC-VECTA. Wil je zelf dit initiatief ook ondersteunen? Je kan je aansluiten door ‘the pledge’ te ondertekenen op hun site: https://www.netzerocarbonevents.org/the-pledge/. Deze ondersteuning kost je niks!

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers