En? Hoe zijn de toerismecijfers na de zomer?

04-1-2013

Hotels +4%; campings en bungalowparken +4%
In vergelijking met 2011 is het aantal verblijfsgasten in de eerste acht maanden van 2012 met 4% gegroeid. De verschillende accommodatietypen gingen ongeveer gelijk op: het aantal gasten in hotels groeide met 4% in deze periode ongeveer even hard als het aantal gasten op campings en bungalowparken (+ 4%). De zomermaanden juli en augustus lieten vergeleken met vorig jaar een stijging zien van 3%.

Azië groeit met dubbele cijfers
De meeste landen lieten in de eerste acht maanden van 2012 een groei zien. Met name de Aziatische markten doen het erg goed, met hoge groeipercentages: Japan groeide met 26%, gevolgd door China (+22%) en India (+20%). De groei vanuit Brazilië en Rusland bedraagt respectievelijk 8% en 9%. Landen waar de economie onder druk staat, zoals Frankrijk, Spanje en Italië laten een stabilisatie of daling van het inkomend toerisme zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bekijk hier het volledig overzicht.

Verwachting 2012: +4% meer bezoekers
Het NBTC verwacht dat in 2012 in totaal zo’n 11,7 miljoen buitenlandse gasten ons land bezoeken (+4%). Dit komt met name omdat de groei uit Europa positiever uitvalt dan eerder verwacht. Europeanen blijven, ondanks de economische crisis, internationaal reizen. Net als vorig jaar zet de groei uit de buurlanden door. België is al jaren een groeimarkt en ook de groei van onze belangrijkste herkomstmarkt Duitsland zet door. De verwachting is dat het aantal Duitse bezoekers in 2012 voor het eerst de drie miljoen bezoekers (per jaar) passeert.

Bekijk hier ‘Toerisme in perspectief’ voor de verwachting voor 2012.

Bron: NBTC

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers