Festival loopt uit de hand na wegblijven topact

11-8-2013

Een evenement in het Stadspark in Groningen is volledig uit de hand gelopen toen bleek dat de topact Gyptian niet kwam opdagen. Genoeg reden voor tientallen festivalgangers om zicht tegen de organisatie te keren en op de vuist te gaan.

Een portier werd bij de keel gegrepen. Toen hij zich verweerde, ontspoorde volgens de politie de situatie en kwam het tot een grote vechtpartij. Bij die vechtpartij raakte een beveiligingsagent gewond aan zijn arm. Hij werd met een mes gestoken.

Toen de politie op het terrein aankwam om de beveiligers bij te staan, had de security de grootste groep relschoppers al buiten de hekken gewerkt. De politie hoopt met hulp van camerabeelden meer verdachten te kunnen aanhouden.

Een kaartje voor het festival kostte 20 euro. Op Facebook geven veel bezoekers aan dat ze hun geld terug willen hebben. De organisatie is duidelijk aangeslagen en reageert op Facebook met onderstaande reactie waaruit duidelijk wordt dat de Jamaicaanse zanger Gyptian in het ziekenhuis opgenomen werd:

Aan alle mensen die zijn geweest bij het evenement Partyshot 09 augustus;

PartyShot wil zijn oprechte excuses aanbieden aan jullie allemaal. We beseffen ons dat dit woorden zijn en (nog) niet daden en dat jullie allemaal boos en teleurgesteld zijn en wij vinden dat ook terecht.

De promotor / organisatie welke Nederland qua optredens voor Gyptian verzorgt heeft ons, dit zeg ik naar absolute waarheid, pas midden in de nacht toen het feest al lang aan de gang was, medegedeeld dat Gyptian in het ziekenhuis lag (Rotterdam). Uiteraard dachten wij eerst aan een slechte grap, maar toen Nitty Kutchie kwam werd duidelijk dat het serieus was. Nitty Kutchie is de officiele support-act van Gyptian tijdens zijn Europese Tour en komt ook uit Jamaica. Als het goed is hebben jullie hem ook op het podium kunnen zien (net als Kalibwoy, Immorales en alle DJ's).
Wij hebben er werkelijk alles aan proberen te doen en zijn een uur gaan bellen om te kijken of hij inmiddels uit het ziekenhuis zou zijn (er wordt gedacht aan voedselvergiftiging) en alsnog kon komen, omdat wij ons beseffen dat dit de performance was waar jullie, wij ook absoluut, al enige tijd naar uit keken.

Het is geen excuus of verzachting van jullie teleurstelling, maar toch willen we aangeven geen oplichters of raddraaiers te zijn. Ook hebben wij Gyptian netjes als organisatie vooruit betaald en kon overal gezien worden dat ook Gyptian zijn performance aankondigde op zijn eigen Social Media (Twitter, Facebook - zie foto's onderaan dit bericht). Er wordt vanuit zijn organisatie gesproken over onmacht en wij als PartyShot kunnen niet anders dan dit geloven en wel om de volgende reden;

Wij gaan alles op alles zetten om dit met jullie goed te maken. We begrijpen als jullie boos reageren op dit bericht of jullie geloof kwijt zijn, maar we willen jullie vragen om te kijken op internet waar jullie vinden dat Gyptian nu in Nederland is en wilde komen performen.

Dat is niet het enige, want begin september is Gyptian weer terug in Nederland (zal eerst richting Noorwegen en andere landen gaan voor zijn Europese Tour). Dit is overal op internationale websites te vinden en ook kunnen jullie zien dat grote discotheken als Hardersplaza Gyptian rond die tijd ook hebben geboekt /performen.

Ons doel;
Zorgen dat in die periode Gyptian terug komt naar Groningen, naar jullie die er naar uit hebben gekeken en zich verheugden om hem live te zien. We willen dus vragen om je polsbandje NIET WEG TE GOOIEN, maar te knippen en te bewaren. Wij zetten in op 13 of 14 september om dan voor jullie Gyptian alsnog hier te krijgen er vanuit gaande dat hij niets blijvends heeft opgelopen momenteel. Dan kunnen jullie met jullie geknipte bandje (geldt ook voor de VIP) komen naar dat feest en uiteraard gratis entree door middel van jullie polsbandje. Let wel, dit zijn geregistreerde/genummerde polsbandjes en op die wijze controleren wij of je er die avond bij was, zodat niet mensen die er nu niet waren naar binnen kunnen komen. Er worden dus GEEN kaarten verkocht en alleen JULLIE zijn welkom. Daarnaast bieden wij dan twee drankjes aan op onze kosten en zullen wij zorgen dat de keuken goed gevuld wordt en de hapjes daar ook op onze rekening zijn.

Als organisatie kunnen wij alleen dit onder voorbehoud zeggen, maar mocht er iets zijn waardoor Gyptian niet komt, dan gaan wij kijken naar een andere oplossing. Ons verzoek aan jullie om dit bericht rustig in je op te nemen en wij hopen dat jullie wellicht iets van geloof hebben dat wij dit absoluut niet hebben gepland of voorzien, maar we begrijpen alle boze (komende) reacties.
Er wordt met veel boosheid al gesproken op de Social Media, maar wij willen benadrukken dat de DJ's, support-acts, Security, Host, Ritmo (wordt ook genoemd), bartenders en alle mensen die hebben gewerkt op dit feest NIETS te maken hebben met dit voorval en de kwaliteit van hun gedane werk niet minder is doordat Gyptian niet is gekomen / kon komen.

Hopende jullie hier eerst voldoende mee te hebben geinformeerd.

PartyShot

Bron: Eventplanner.be /.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers