Groot omkopingsschandaal in incentive-land

18-7-2013

In China is een groot onderzoek opgezet naar het Britse farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GSK). Medewerkers van dit bedrijf zouden voor zo'n 375 miljoen euro artsen en ambtenaren in China hebben omgekocht, zo melden diverse media. Chinese artsen en hoge ambtenaren werden betaald door reisorganisaties. Die ontvingen van GSK geld na het sturen van facturen voor conferenties die nooit hebben plaatsgevonden.

Deze maand kondigde China al aan de prijsafspraken van buitenlandse farmaciebedrijven onder de loep te nemen. Volgens de Chinese overheid hebben plaatselijke managers van GSK, de omkooppraktijken inmiddels toegegeven. Ook zouden er al vier hooggeplaatste medewerkers vastzitten en zou de hoogste baas van GSK in China, het land hebben verlaten.

GSK meldde dat de banden met de bij het onderzoek betrokken reisbureaus verbroken zijn en in een reactie nemen zij ook afstand van de omkopingspraktijken. 'Wij delen het verlangen van de Chinese autoriteiten om corruptie uit te roeien. Deze beschuldigingen zijn beschamend en we betreuren het dat dit is gebeurd,' aldus GSK.

Bron: Eventbranche.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers