Het belang van een goede Risico Inventarisatie & Evaluatie

18-4-2024

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) met het bijbehorende plan van aanpak: zie je het als verplicht nummer of een kans om je werknemers veilig en gezond te laten werken? Onze partner ArboNed helpt je graag om die kans te zien en te benutten.

Eerst de basis: wie moet er een RI&E maken? Nou eigenlijk iedereen! Bovendien moet je deze laten toetsen door een erkende Arbodienst. Paar uitzonderingen: bedrijven die gebruik maken van een erkende branche RI&E en minder dan 25 werknemers in dienst hebben, hoeven hun RI&E niet te laten toetsen. Net als bedrijven waarbij het personeel (exclusief jezelf) maximaal 40 uur werkt.
Voor de tentoonstellingsbouw hebben we een erkende branche RI&E. Kan je daar geen gebruik van maken? Dan kan onze partner ArboNed je verder helpen. Zij bieden op drie niveaus ondersteuning aan:
  • Zelf doen: In deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe je een start maakt met jouw (branche-)RI&E.
  • Samen doen: Wil je ondersteuning en coaching bij het opstellen van de RI&E, zodat je de volgende versies zelf kunt maken? Dan is Mijn preventie-expert een mooie optie, waarmee je 2, 4 of 8 uur deskundige hulp van een professional van ArboNed inschakelt.
  • Laten doen: Wil je de RI&E uitbesteden? Laat je RI&E dan uitvoeren door de professionals van ArboNed. Zij helpen je van A tot Z, inclusief het toetsen en opstellen van het Plan van aanpak.
Zo voldoe je niet alleen aan de wettelijke verplichting, maar leg je ook de basis voor een gezond(er) en veilig(er) bedrijf. En dat kan weer positief uitwerken: minder verzuim en een hogere productiviteit. Wil je meer weten? Neem dan contact op met ArboNed!  
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers