Hospitality sector lanceert Ontdekhospitality.nl en digitale campagne

08-5-2024

Het Hospitality Pact lanceerde eind april het online platform ontdekhospitality.nl. Onderdeel hiervan is een grootschalige digitale campagne die als doel heeft om mensen te informeren en inspireren om te kiezen voor een baan of opleiding in de hospitality sector. Zo wil de sector de instroom in het hospitality onderwijs en in de sector over de volle breedte bevorderen. De digitale campagne ‘Ontdek Hospitality’ is een verbreding van de campagne ‘Be My Guest’ die in 2023 werd geïntroduceerd, waar CLC-VECTA een belangrijke bijdrage aan leverden.

Verbinding met het Hospitality Pact
Het Hospitality Pact is opgesteld onder regie van de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidseconomie en heeft als doel samenwerking te creëren tussen de betrokken partijen aangaande duurzame oplossingen voor de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. Samenwerken en innoveren zijn noodzakelijk voor een succesvolle toekomst van de sector. De hospitality sector is belangrijk voor de Nederlandse economie en maatschappij, want naast verdienvermogen en werkgelegenheid, bevordert deze sector de leefbaarheid en welzijn door bij te dragen aan maatschappelijke verbinding en cohesie. Het plaform en de campagne ‘Ontdek Hospitality’ moeten een bijdrage leveren aan presenteren van de sector als een aantrekkelijk werkveld.

Erwin van de Graaf, Voorzitter Hospitality Pact; “In juni 2023 is het Hospitality Pact gelanceerd als een unieke samenwerking tussen brancheorganisaties (waaronder CLC-VECTA), beroepsonderwijs, onderwijs- en kennisinstituten en werknemersvertegenwoordigers om de uitdagingen op de arbeidsmarkt in de Nederlandse gastvrijheidssector gezamenlijk aan te pakken. Het Hospitality Pact is een van de activiteiten die voortkomen uit de nationale Taskforce Samenwerking Gastvrijheidseconomie. Een belangrijke pilaar binnen het Pact is arbeidsmarktbranding. Vanuit het Pact ondersteunen we www.ontdekhospitality.nl derhalve van harte als één van de initiatieven om binnen de gastvrijheidssector werkgevers, scholen, werkzoekenden en studenten met elkaar in contact te brengen en meer te vertellen over een studie of carrièremogelijkheden in de gastvrijheidssector.”

Een sector vol kansen
De sector biedt tal van mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Er zijn kansrijke en uitdagende loopbanen voor ieder hospitality talent. Met uitdagende content vanuit het werkveld laten we zien dat werken in de sector een echt vak is en dat je een leven lang met plezier verder kan leren en ontwikkelen.

Walter Seib, CEO Avolta Northern, Central & Eastern Europe; “De hospitality sector is een essentiële bedrijfstak voor Nederland die als zodanig nog onvoldoende wordt herkend, erkend en gewaardeerd. Door als branche en onderwijs samen te komen, kunnen we gezamenlijk de perceptie rondom werken in de hele sector veranderen. Met de campagne ‘Be My Guest’ hebben we vorig jaar een eerste stap gezet. Met ontdekhospitality.nl en de digitale campagne zetten we de volgende stap in het positioneren en presenteren van onze totale sector.”

Bekijk het platform en de campagne op www.ontdekhospitality.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers