Investeren is dit jaar extra voordelig

14-3-2013

Heeft jouw organisatie nog wat investeringen voor de boeg, dan kun je dat beter dit jaar nog doen. Dit jaar mag je namelijk 50% in één keer afschrijven van de investering. Normaal gesproken mag je maar maximaal 20% afschrijven. Het kabinet wil met deze maatregel de investeringen stimuleren om de economie weer op gang te helpen.

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft recent aangegeven dat je in 2013 versneld kunt afschrijven. Je mag in 2013 direct 50% van jouw investering afschrijven. De jaren daarna moet je je voor de afschrijving weer houden aan de reguliere percentages van 10% en 20%. De tijdelijk versnelde afschrijving voor dit jaar is onderdeel van het pakket aan maatregelen dat organisaties meer ruimte moet geven voor investeringen. Dit zou een impuls moeten geven aan de economie.

Afschrijven verlaagt de winst
Op een investering in een bedrijfsmiddel dat je meerdere jaren in jouw organisatie gaat gebruiken (zoals machines, een pand, computers of bureaus), mag je afschrijven. Daarvoor gelden wel een aantal beperkingen. Zo mag je maximaal 10% afschrijven op goodwill en slechts 20% op overige bedrijfsmiddelen. Het voordeel van afschrijven is dat het de winst van jouw organisatie verlaagt. Je betaalt dan dus minder belasting in het jaar van de afschrijving. Dit geeft jouw organisatie meer financiële ruimte om andere kosten te dekken en nieuwe investeringen te kunnen doen.

Bron: Rendement

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers