Klaar om circulair te ondernemen? Binnenkort start weer een nieuwe ‘CIRCO Track’

10-7-2023

Deze track is bedoeld voor locaties en hun toeleveranciers die aan de slag willen met een circulair verdienmodel
 
In de evenementensector speelt circulariteit & duurzaamheid een steeds grotere rol want in 2050 wil de branche Co2 neutraal zijn. Het is dus belangrijk om als bedrijf binnen deze sector kansen te ontdekken om duurzaam te ondernemen. CIRCO organiseert, met steun van de overheid, ‘tracks’ voor ondernemers (o.a. in de zakelijke evenementenbranche) om hen te activeren producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om circulair te ondernemen. Dit voorjaar hebben we als CLC-VECTA samen met Faircom deelgenomen aan de eerste track voor de zakelijke evenementenbranche, gericht op het verminderen van de afvalstroom van single-use promotiemateriaal zoals vlaggen, banners en doeken. Heel waardevol en echt een aanrader om te doen! We informeren je daarom graag over de volgende track die wordt georganiseerd .
 
Een CIRCO Track is een workshop-programma van 3 dagdelen (deels online en deels fysiek) waarin je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen. Deze CIRCO track is bedoeld voor locaties en hun toeleveranciers. Want rondom het gebruik van single-use plastic is er van alles in gang gezet, maar welke kansen en mogelijkheden zijn er nog meer? Dat ga je in de CIRCO track met andere deelnemers ontdekken. Denk bijv. aan slimme logistiek en retoursystemen, minder gebruik van eenmalige materialen en give-aways, energieverbruik, lokaal inkopen, etc.
 
Aan deze Track doen minimaal 8 en maximaal 12 bedrijven mee. Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het herontwerp van je product én van je businessmodel.
 
Data & locatie
15 december 2023 – live in BlueCity in Rotterdam
12 januari 2024 - Online
26 januari 2024 – Live in BlueCity in Rotterdam
 
De totale tijdsinvestering is ongeveer 20 uur.

circo-track-programma.jpg

Kosten
De kosten zijn €1.000,- per bedrijf (voor twee personen). Dit is 50% van de deelnamekosten, de Rabobank sponsort de andere 50%.
 
Meer weten? Ga naar de website van CIRCO voor meer informatie en aanmelden of neem contact op met het verenigingsbureau (Dineke Philipse) via dineke@clcvecta.nl of 06 – 41 20 47 79.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers