Klaar voor de AVG? CLC-VECTA en kennispartner DVAN helpen je op weg

15-2-2018

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) vervangt op 25 mei a.s. de huidige privacywet. Als je persoonsgegevens vastlegt, of dit nu van klanten of personeel is, heb je je aan deze wet te houden, ook als MKB'er of ZZP'er. Mocht je daar nog geen rekening mee hebben gehouden, is het nu de hoogste tijd om ermee aan de slag te gaan.

GDPR / AVG
Grote kans dat je al het nodige heb gehoord of gelezen over de AVG ook wel bekend als de GDPR (General Data Protection Regulation). En anders is er online veel over te vinden, bijvoorbeeld via de Autoriteit Persoonsgegevens, die recent ook een regelhulp heeft gelanceerd, en Ondernemersplein.nl van de Rijksoverheid. Ook onze juridisch kennispartner DVAN heeft een nuttig artikel met stappenplan gepubliceerd. We gaan daarom nu niet dieper in op de wet zelf, maar informeren je graag over hoe CLC-VECTA en onze partner DVAN je praktisch op weg kunnen helpen.

Voorbeelddocumenten & praktische hulp
Uiteraard kun je voor vragen over de wetgeving zelf bij CLC-VECTA terecht. AVG specialisten bij DVAN Joost Mosselman en Thijs van Liempd staan je ook graag te woord voor noodzakelijke maatregelen en aanvullend praktisch advies. Samen met hen hebben we alvast 2 modeldocumenten opgesteld die je op weg kunnen helpen bij het AVG-proof worden:

  • Privacy Statement om je klanten te informeren wat je doet met hun persoonlijke gegevens. Het hanteren van een dergelijk document is belangrijk omdat de AVG strengere eisen aan het informeren van klanten/betrokkenen stelt.
  • Verwerkersovereenkomst om afspraken vast te leggen met organisaties die persoonsgegevens in jouw opdracht verwerken (van eventregistratiepartner tot salarisadministrateur)

In beide modellen vind je toelichtingen die je helpen bij het invullen. We hebben getracht de documenten zo volledig mogelijk op te zetten en aan te laten sluiten bij je huidige praktijk. Maar het blijven modellen en geen maatwerk waardoor mogelijk niet alles van toepassing is op je eigen organisatie. Voor maatwerk staat DVAN je uiteraard graag bij.  

Wat verder
Uit de verschillende stappen komen mogelijk nog vele andere vervolgacties en documenten die je moet inrichten om volledig aan de wetgeving te voldoen. Daar waar mogelijk en relevant voor onze leden streeft CLC-VECTA er naar je zo goed mogelijk te servicen, onder meer met een praktische kennissessie in maart (meer informatie volgt). Heb je suggesties hoe we je nog beter en verder kunnen helpen rondom dit thema, laat ons dat dan zeker weten.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers