Koninklijk evenement valt ruim 2 miljoen euro goedkoper uit

09-10-2013

De troonswisseling is voor de gemeente Amsterdam 2,1 miljoen euro goedkoper uitgevallen dan vooraf was begroot. Vooral dankzij sponsoring wist de gemeente de kosten voor de festiviteiten behoorlijk te drukken. Dat bleek woensdag uit de definitieve evaluatie van de troonsoverdracht op 30 april.

De hoofdstad had in totaal 6,7 miljoen euro uitgetrokken voor het nationale feest. Na aftrek van bijdragen uit het rijk en de provincie en sponsorgelden bleef de teller steken op 4,6 miljoen.

Het college van burgemeester en wethouders is bijzonder te spreken over het verloop van de dag waarop Willem-Alexander in Amsterdam het koningschap overnam van zijn moeder en de normale Koninginnedag feesten werden gevierd. "Een belangrijk nieuw inzicht is dat veiligheid gerealiseerd kan worden door het organiseren van meer feestelijkheden. Door te variëren in de programmering, bezoekersprofielen en openingstijden, het aanbieden van extra evenementen, te sturen op mobiliteit en gerichte publiekscommunicatie was het mogelijk om de troonswisseling en Koninginnedag gelijktijdig te vieren."

Bron: RD / VVEM

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers