Stagent & Artwin vormen krachtige joint venture voor de toekomst van boekingen

25-9-2023

Stagent, de technologische pionier in state-of-the-art software, en de ervaren marktleider Artwin Software kondigen vandaag hun krachtige samenwerking aan; een joint venture die de norm in de boekingsindustrie voor artiesten, DJ's en sprekers belooft te herdefiniëren. In deze strategische samenwerking bundelen ze een ervaring van meer dan 2 decennia met geavanceerde technologische kennis. Een recent opgehaalde investering betekent niet alleen een versteviging van hun positie in Nederland, maar opent ook de deuren voor een expansie in het buitenland.

Stagent en Artwin's gecombineerde ervaring en innovatie
Mischa Sigtermans, oprichter van Stagent en zelf een DJ, weet als geen ander hoe essentieel efficiënte boekingstools zijn. "Stagent is geboren uit de noodzaak om spreadsheets achter ons te laten en om daadwerkelijke innovatieve oplossingen te bieden in deze branche." zegt Mischa. Met een platform dat op elk apparaat werkt, beschikt Stagent over eigen contractondertekening-software, geïntegreerde press kits en een facturatiesysteem dat digitale betalingen ondersteunt. Door te innoveren in advancing, het coördineren van zowel technische als logistieke details van een boeking, zet Stagent stappen om de branchesoftware te optimaliseren en dit proces te stroomlijnen.

Aan de andere kant hebben we Artwin Software, al jaren de marktleider in Nederland voor artiestenbureaus. Grote namen zoals Jan Vis, BENZ agency, Your Agency en Viking Entertainment zijn al langer dan 10 jaar trouwe klanten van Artwin, wat getuigt van hun betrouwbaarheid en expertise. Marlon de Graaf van Artwin benadrukte de meerwaarde voor hun klanten: "Met deze joint venture krijgen onze klanten toegang tot het innovatieve platform van Stagent. Onze langdurige relaties met marktleiders zoals Jan Vis en Viking Entertainment zullen nu profiteren van deze verhoogde technologische capaciteit."
 
Pablo van BENZ agency reageert enthousiast: "Als langdurige klant van Artwin kijken we met veel interesse uit naar deze nieuwe fase. De kracht van Stagent's technologie gecombineerd met de betrouwbaarheid van Artwin belooft veel goeds."

Visie versterkt door data en ambities
Met indrukwekkende groeicijfers in de afgelopen drie jaar - een jaarlijkse groei van 70% voor Stagent en 45% voor Artwin - is de horizon rooskleurig. Door hun krachten te bundelen, verwachten de bedrijven een gezamenlijke groei van 65% over de komende twee jaar en een gecombineerd marktaandeel van een ruime helft in de Nederlandse boekingsmarkt.

Dit ambitieuze pad wordt ondersteund door een aanzienlijke investering, met als doel om hun voetafdruk in de branche nog verder te vergroten. "Deze smart money injectie geeft ons de mogelijkheid om de technologie en diensten verder te ontwikkelen en aan te passen aan de dynamische behoeften van onze klanten", zegt Marlon. Hun samengevoegde klantenbasis is nu ook indrukwekkend; gezamenlijk bedienen ze wereldwijd meer dan 250 boekingskantoren en artiestenbureaus waarvan ruim 150 in Nederland.

Kijkend naar de Horizon
De overgangsperiode zal naadloos zijn, waarbij de bestaande Artwin-gebruikers geleidelijk worden overgezet naar het Stagent. Deze transitie wordt ontworpen om efficiënt en vloeiend te zijn, met continue ondersteuning voor alle klanten.

Een sterk voorbeeld van de impact van hun samenwerking is de case Belgisch boekingskantoor Next In Line. Sinds zij zijn overgestapt naar Stagent, hebben zij hun administratietijd gehalveerd en werkt het team efficiënter.
 
"Wij zijn zeer tevreden van de service en software van Stagent. Door de complexiteit van onze interne werking hadden wij issues met voorgaande software, waarvoor het team van Stagent innovative oplossingen heeft bedacht. Zeer fijn en een verademing om met Stagent te werken." Aldus Jari van Next In Line.

Binnen hun toekomstige roadmap ligt ook de strategische ambitie om in de komende drie jaar andere softwareplatformen over te nemen, wat hen in staat stelt hun dienstenaanbod en marktaandeel verder uit te vergroten en een breder scala aan klanten te bedienen, variërend van headline festival bands en DJ's tot opkomende lokale talenten.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers