LiveLAB ‘live’ in concert…

18-10-2013

LiveLAB verzorgde afgelopen weekend de visuals en uitsturing voor de concerten van maar liefst 2 van Nederlands grootste artiesten; Nick&Simon met STERKER in de Gelredome (productie MOJO Concerts) en Gerard Joling met LEKKER in de Ziggo Dome (productie Creative Cowboys & Entertainment-NL). 2 verschillende concerten, dus 2 totaal verschillende concepten. Weken lang was er weinig anders te horen in het pand dan de liedjes van beide artiesten.

Pandora’s Box
Voor het concert van Gerard Joling werd van tevoren zelfs een mini podium opgezet op het kantoor in Leiden om alle visuals te kunnen testen, met het nieuwe systeem dat LiveLAB sinds kort in huis heeft; Pandora’s Box. Hiermee beheren zij de nieuwste technieken op gebied van visuals en hier werd dan ook op prachtige wijze gebruik van gemaakt. De gemaakte visuals werden op complexe wijze geblend met livebeeld.

3D fabriekshal
Nick&Simon hadden een 3D fabriekshal achter zich, die in verschillende settings ronddraaide en zo meerdere sferen toonde. Zowel de kerstliedjes als de meezingers als ‘Rosanne’ en ‘Julia’ kregen zo een totaal eigen gevoel.

Beide concerten waren uitverkocht en zijn zeer positief ontvangen in de media met onder andere een item in RTL Boulevard en lovende recensies in verschillende kranten. Ook worden beide concerten uitgebracht op DVD. Al met al 2 zeer geslaagde producties waar LiveLAB met trots op terug kan kijken.

Bron: High Profile Events

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers